Lifestyle,  Media,  Teknik

Clubhouse – är du med?

Krönika: Zofee


Vi har väl alla den där coola vännen som ligger steget före alla andra, som hittar coola ställen att vara på – både irl och online. För ett par dagar sedan fick undertecknad en fråga om ’Clubhouse’ av en tysk vän. Jag som brukar ha koll på det mesta och framförallt är bra på att killgissa, hade noll koll.


Musses klubbhus? Det känner man ju till, men Clubhouse? Självklart googlar jag. Seminarier, ljudfiler, rum..? Njae, inte min grej. Gillar ju att messa och fota. Så jag släppte det hela. Två dagar senare exploderar mina online flöden med Clubhouse: ’Är du med?’ ’Har du en inbjudan?’ ’Kan du acceptera mig?’ Och tidningarna skriver att ’Mediasverige rusar till nya appen’. Känner spontant att detta vill man ju verkligen inte missa. Fixar inbjudan och voilá! är inne! Jaha nu börjar det roliga tänker jag. Hitta folk! Hitta roliga rum med roliga människor, lyssna på roliga.. föredrag? seminarie? boksläpp? På riktigt? Det där låter som en trist konferensapp!


Ett annat Clubhouse…

Lägger till några intressen, dvs comedy, podcast, musik och se där. Det börjar likna något. I flödet dyker även några vänner upp. Och jag inser att detta är bara början. Det är nytänk. Vi som gillar foto och chatt har sjukt många sociala plattformar att välja på. Vi som vill hänga och lyssna och diskutera behövde någon plattform att göra detta på. Nu kan jag diskutera live med min poddcrush eller bli en audio-stjärna själv.

Jag kan träffa mina vänner från hela världen i mitt ’rum’ och prata med dem. Det är nog något många har saknat i Corona-tider. Att träffa människor och att prata, höra sorlet, vara med, men ändå vara på tryggt Corona-avstånd. Tänk om man nu kunde dekorera sitt rum och lägga till musik.. ’Äsch, så 00-tal!’ tänker vi som var stora på MySpace.


En ny sorts Clubhouse…är du med?