SELF
Celsius Sverige
manutd

Krönikor

Yesterdays news i Manchester

Jag jobbade på en lokaltidning för några år sedan och där fanns det en legendarisk musikredaktör som jobbat på tidningen sedan urminnes tider. Han jobbade förresten som om det fortfarande var urminnes tider. Om melodifestivalen var på lördagen så kunde man hoppas på att han började fila på texten framåt måndagen. Och sedan på onsdag kunde läsarna med lite tur få läsa om den gångna helgens spektakel.

Just nu känner jag mig som den gamle musikredaktören. För det spelades visst om guldet i England för några dagar sen? Det kanske vore värt att ta upp som en liten notis åtminstone? Äsch, skitsamma. Ni såg ju matchen, vändningen, tv-bilderna på United som var klara några minuter tidigare. Behöver väl inte jag älta ännu en gång. Det intressanta är ju vad som hände efter att planen hade stormats av fans och tv-bilderna släcktes.

Det började med att Mario Balotelli tog sig en funderare dagen efter matchen. Det var något som kändes fel. Jag är inte i centrum idag, tänkte han. Alla är glada och nöjda. Hur kan jag få åtminstone lite negativ publicitet en dag som denna? Han löste det genom att kasta sig på ett plan till Italien istället för att medverka på lagets busskortege. Skönt att han är konsekvent. Carlos Tevez förnekade sig inte heller utan hånade Fergie med ett plakat från busstaket. Roberto Mancinis gråa hårstrån ter sig ganska naturliga när man tänker på vilka pedagogiska utmaningar han ställs inför dagligen.

Även bröderna Gallagher var oroliga att glädjeendorfinerna skulle ta överhanden och lyckades därför med konststycket att hitta en anledning till bråk när deras älskade City äntligen tog titeln. Noel som var ute på turné bad en kompis hemma att spara några nummer av Manchester Evening News specialutgåva dagen efter guldet. Något som Liam snappade upp och därmed genast satte igång med projektet att köpa upp varenda kvarvarande nummer med målsättningen att dränera staden på tidningar så att brorsan blev utan. Imponerande målmedvetenhet. Och på pubarna citerades Fergusons klassiska citat ”not in my lifetime” om och om igen. På tal om pubar så tyder den senaste veckans firande på att Manchester fortfarande innehar den prestigefyllda utmärkelsen ”The capital of binge drinking”. Dom är måna om sina nationalsporter britterna.

Samtidigt i en annan del av stan rapporterades hela sju (7) United-fans ta emot lagets buss när den rullade hem från Sunderland…

Men nu lämnar faktiskt även jag Manchester därhän. Det spelas visst en match på Allianz Arena vilken dag som helst.

Och så är det ju snart eurovisionsschlagerfestivalen. Jag väntar med spänning på om den gamle musikredaktören kommer köra twitter-rapportering.

Skrivet av Jakob Florell.


Celsius Sverige