vw1

Motor

Volkswagen gör livet enklare

Redaktionen

Vi reser otroligt mycket inom jobbet, och självklart vill vi resa med stil och så bekvämt som möjligt. Därför rullar Moore runt i 2 tunga Volkswagenbilar.

Under Moore on tour nu i sommartider har Volkswagen varit i stort fokus. Vi har transporterat oss själva och allt vi behöver i dessa bilar. Var vi än har kommit har bilarna dragit blickar till sig och det råder inga tvivel om att Moore äger vägarna i dessa.

Vår ena bil är en VW Touareg. Den är helt fantastisk. Man sitter skönt i de ljusa skinnsätena och bilen kliver vägarna på ett sådant skönt sätt att man njuter av hela färden. Under huven har vi (så klart) en V8 för tillfällen då vi måste göra snabba omkörningar. Karossen tillsammans med de stora fälgarna ger bilen ett kaxigt yttre och hjälper oss att få respekt på motorvägen.

Senaste resan till Göteborg gick smidigt som en dröm, vi fyllde bilen med både personer och prylar och resan kändes jättekort. Det tackar vi Volkswagen för. Veckan efter lyckades Bingo packa in hela familjen, väskor och barnstol i bilen utan problem.

Vi är supernöjda och ger bilen 5/5 i betyg.

Vår andra bil är en VW Phaeton. Det är en riktigt tung bil som har allt. Här åker man som en kung vart man än ska. Insidan bjuder förutom på snygga säten och rejält med utrymme även på all teknologi man kan tänkas behöva. Phaeton har tagits emot med blandade känslor i Sverige, men efter att vi skaffade oss bilen har vi bara positivt att säga om den.

Moores VD Mohammed Jihad har kört bilen dagligen i drygt en månad och säger så här: Jag har aldrig tidigare kört en bil som ens är nära Phaeton när det kommer till komfort. Rejält med benutrymme, sköna säten med massage, bra AC-system och en tydlig GPS. Vi åkte till Danmark förra veckan och jag var inte det minsta trött i kroppen när vi kom fram. Bilen ligger stabilt på vägarna och den är väldigt lättkörd. Plus att karossen är väldigt stilren, det märks tydligt att det är en bil i lyxklassen, men samtidigt är den väldigt diskret. Perfekt.

Det enda negativa med Phaeton som vi kan komma på är att ljudet på stereon är alldeles för bra. Vart vi än åker dunkar vi musik på högsta volym vilket resulterar i att vi får ont i öronen. Men det kanske är vårt eget fel egentligen.

Bagageutrymmet är oerhört generöst och det känns som man får plats med hur mycket som helst där i.

mer info om VW och deras bilar hittar ni HÄR


Celsius Sverige