Champions League-pokalen

Nyheter

Vilka får mötas i Champions League-finalen?

J. David Wiberg

Två lag från Spanien, ett lag från Tyskland och ett lag från England fajtas om den åtråvärda Champions League-pokalen, men än är vägen lång till evig ära. I kväll möts Barcelona och Chelsea på Camp Nou och i morgon kväll ställs Real Madrid mot Bayern München på Santiago Bernabéu i returmötena av Champions Leagues semifinaler.

I kväll riskerar de regerande mästarna, världens bästa och mest bortskämda fotbollsklubb, FC Barcelona, att åka ur Champions League. I första mötet av två förra veckan, så förlorade man borta mot Chelsea med 0-1 efter att ha dominerat matchen på Stamford Bridge i London. Didier Drogba gjorde matchens enda mål på tilläggstid i den första halvleken. Det som gäller ikväll är att om engelsmännen får med sig minst ett oavgjort resultat från matchen, så har man kvalificerat sig för Champions League-final. Om Barcelona vinner matchen med 1-0, så blir det förlängning. Vinner man med 2-0 så är man klara för Champions League-final, men får inte vinna med uddamålet om man gör två eller fler mål ikväll, för då går Chelsea vidare i kraft av fler gjorda bortamål. Hänger du med?

I morgon kväll är det i princip samma förutsättningar som gäller för hemmalaget Real Madrid och gästerna Bayern München. Efter Mario Gomezs sena mål i första mötet förra veckan som förkunnade tyskarnas 2-1-seger, så har man slagläge. Real Madrid måste vinna matchen för att nå final, men till skillnad från sina ärkerivaler Barcelona, så räcker ett 1-0-resultat för direktavancemang på grund av fler gjorda bortamål. Vinner Real Madrid med 2-1 så går matchen till förlängning. Om du har hängt med ändå hit i artikeln så förstår du nog begreppen om vilka resultatscenarion som sedan kan bli av – Bayern München behöver som du redan klurat ut minst ett oavgjort resultat för att få spela final på sin hemmaarena Allianz Arena.

Moore säger: Vi ser gärna att Chelsea och Bayern München går vidare till final, för vi gillar när oväntade saker inträffar – som när en tjej bjuder en på en drink på krogen. Barcelona är lika roligt som att se på färg som torkar och Cristiano Ronaldos griniga babyface kan vi vara utan, tack – snälla.


SELF