lichter-press

Intervjuer

Vi träffar Jonas Lichter

Tjena Jonas! För de som inte vet vem du är och vad du jobbar med, vad säger du till dem?

Hallå! ja du, jag är en driven och målmedveten kille som har jobbat som Dj, med nattklubbar och events i snart 18 år. Jag är nöjeschef på Solidaritet nattklubb inne vid Stureplan sedan en bra tid tillbaka och jobbar med koncernen Ahlbom Restauranger.

Dessutom är jag sedan 4 månader tillbaka stolt över att kunna titulera mig själv skivbolagsboss också. Vi startade en houselabel som heter Solidaritet Records under moderbolaget SLG Records dvs. Scandinavian Label Group som ägs av bl.a av Anders Bagge och Robert Wåtz.

Skivbolagsboss låter tungt. Vad är det största du varit med om inom jobbet?
Hmmm, det största? haha jag vet faktiskt inte. Tycker det händer så mycket roliga och spännande saker mest hela tiden så det gäller att ta vara på dagarna, alla resor samt allt som händer runt omkring en konstant.

Helt rätt inställning. Du jobbar en hel del med Lunde Bros, berätta?
Ja, Lunde Bröderna! Lunde Bros. är vår första och mest spännande signing so far på Solidaritet Records. Jag och en kille som heter Robin Bergström är även managers för boysen och jag vågar nästan påstå att innan 2013 är slut så är dessa två herrar bland de största i världen inom housemusik.

Grymt! Hur är de som personer?
När man ser dem skulle man kunna tro att de är tvillingar, men de är bröder med två års mellanrum. Chribbe (Christopher) är 25 år gammal och Nagge (Niklas) är 23.

De är två stycken riktigt sköna, ödmjuka och roliga grabbar med ett brinnande intresse för musik. De sitter i studion nästan varje dag och producerar, gör remixar och jobbar för fullt. Har nog aldrig sett någon eller några som är så ”breda” och jobbar så pass fort och intensivt och får fram så galet bra resultat på kort tid.

När de inte hänger i studion så är de runt och spelar skivor på nattklubbar, festivaler m.m. eller äter mat. De gillar mat!

Haha men äta måste man göra! Vad är nästa steg för Lunde bros?
De som ligger närmast för Lunde Bros. är ett skivsläpp hos oss på Solidaritet Records i slutet av augusti. Den låten är ett levande monster som samtliga inblandade tror kommer klättra på listorna snabbare än kvickt och ge grabbarna den credden och breaket som de verkligen förtjänar!

Därefter är det fokus på nästa singelsläpp samt att de har ett släpp på gång till John Dahlbäck´s bolag Mutants. Dessutom har de ett grymt roligt släpp med en av Sveriges största hip-hop artister på g. Så det är med andra ord en fullsmetad höst/vinter med släpp, spelningar och studiotid planerad.

Klockrent.Vad har du själv för framtidsplaner efter allt detta?

Ja, för min egen del så har jag en bulle i ungen på gång med min underbara sambo. Vår lilla prinsessa är beräknad att komma den 7 oktober och det ska bli helt underbart att få ett barn. Jag tror man får ett annat tänk och kommer att få omprioritera ganska mycket i livet i och med barn, men vi är superexalterade och väldigt redo att bli föräldrar bägge två.

Sen är självklart målet att vår label och skivbolaget ska växa och bli väletablerat världen över – en kraft att räkna med helt enkelt.

Moore önskar dig och Lunde Bros lycka till med allt ni tar er för. Det kommer bli spännande att följa er under hösten.
Tack så mycket.


Jonas tillsammans med Lunde Bros.