SELF
Celsius Sverige
IMG_0212

Motor

Vi testkör Volkswagens nya GTI cab

Volkswagen säger: Nya Golf GTI Cabriolet är den mest kraftfulla Golf Cabriolet som någonsin tillverkats. Med sina 211 hk skänker den ny dynamik till cabrioleterna.

Moore säger: Klart vi hängde på till Tyskland för att provköra.


Tidigt på morgonen begav sig Petter mot Arlanda för att tillsammans med ett gäng sköna bilkillar och VW flyga ner till München för att få testköra deras nya Golf GTI.

Efter en snabb presskonferens var det dags att köra. Petter teamade snabbt upp med Emanuel Gylling från tidningen bilsport, och de satte sig i bilen. De fick instruktioner via GPS:en om vart och hur de skulle köra, och de gav oss iväg. Efter 13 mil genom fina miljöer anlände de till sin destination, åt lunch, och åkte sedan tillbaka mot flygplatsen.

Bilen var superskön att köra. Moore körde givetvis nedcabbat trots att solen försvann emellanåt. Suffletten gick väldigt fort att fälla ner/upp, vilket var skönt eftersom regnet kom från ingenstans två gånger under dagen.


På ditvägen körde de med manuell växellåda, och på hemvägen en 6-stegad DSG-växellåda med dubbla kopplingar. Den sistnämnda blev favoriten då körningen kändes mer avslappnad. Bilen låg skönt på vägarna och körglädjen var underbar.

VW har verkligen lyckats med designen. En snygg cool bil utan att sticka ut allt för mycket. Perfekt med andra ord.

Istället för att vi listar massa specifikationer om hur bra bilen är, så väljer vi att istället visa ett videoklipp där man ser hur skön bilen är att köra.