Celsius Sverige
SELF
elinbak

Intervjuer

Vi snackar damfotboll med Elin Ekblom Bak

Elin Ekblom Bak spelar just nu i Älta IF i division 2, samma klubb som hon startade sin karriär i. -Nu knyter vi ihop påsen, säger hon och ler. Bakom sig har hon ett tiotal landskamper, en Champions League-final i bagaget samt erfarenhet från Viasat-studion.

Många killar hävdar att fotboll är något som tjejer borde låta bli. Under en klassisk grabbkväll haglar fördomarna och glåporden så fort damfotboll nämns. Men Elin kunde inte bry sig mindre. –Låt de tycka vad de vill, vi har roligt och enligt statistiken är majoriteten av de som tittar just män över 60 år, så när de har växt upp kommer de också förstå tjusningen hehe.

Man blir glad av att prata med Elin, hon har en avslappnad inställning till att som handlar om fotboll och när jag frågar henne om Lionel Messi är snygg så svarar hon ”Snygg? vad spelar det för roll, han är ju duktig, det är väl vad som räknas? Men bäst i världen är helt klart Pavel Nedved”. Vi killar tänker förmodligen annorlunda när det kommer till beachvolley-brudar, men ändå, hon har en poäng där.

Vilket är ditt största ögonblick inom fotbollen?
Det är helt klart CL-finalen vi spelade 2005. Då spelade jag i Djurgården och vi mötte Potsdam från Tyskland. En smått magiskt känsla att få uppleva. Tyvärr förlorade vi finalen, men en silvermedalj fick vi med oss iallafall.

Vad är roligast att spela, allsvenska matcher eller landskamper?
Jag får nog säga allsvenskan. Jag har tackat nej till landslaget ett flertal gånger på grund av olika anledningar även om jag såklart tycker det är kul att få representera sitt land.

Träningskläder eller uppklätt?
haha träningskläder förstås!

Petter berättar för Elin att Messi ser ut som en hobbit

  • Louise

    Tre saker:

    1. Go Elin! Sjukt vettig tjej.

    2. Man måste inte tycka om att titta på när vi spelar, absolut inte, det är helt valfritt. Men hur kan man ens tänka tanken att vi inte borde få spela? Att det finns killar med den åsikten fortfarande… galet osoft.

    3. Hur hamnade egentligen dessa ”beachvolley-brudar” i artikeln? Haha sjukt orelevant..


SELF