Celsius Sverige
resitance

Moore Testar

Vi har spelat Resistance: Burning skies

Nu inför semestertider kände vi på redaktionen att det kommer bli del resande. Och hur dödar man tid effektivast? Jo, man införskaffar sig ett portabelt tv-spel. (Amatörer spelar på telefonen, riktiga gamers behöver bättre förutsättningar än så). Därför införskaffade vi oss ett Playstation Vita. Självklart kunde vi inte hålla oss tills vi ska resa, så därför testade vi spelet Resistance: Burning skies direkt när vi fick hem grejerna.

Det första som slår oss är att grafiken är blytung. Sist vi spelade portabla tv-spel var det ett Gameboy, och det har hänt enormt mycket sedan dess. När våra imponerade ögon lagt sig lite var det dags att kicka igång Resistance och börja skjuta utomjordingar.

Spelet utspelar sig på 50-talet, där du axlar rollen som brandmannen Tom Riley. Du letar efter din familj samtidigt som du hjälper motståndarrörelsen.

Det finns en hel del coola vapen i spelet, och man varierar från att använda spakarna och knapparna till att trycka direkt på skärmen för att eliminera alla aliens. Spelet är spännande, actionfyllt och klart över förväntan.

Vi älskar förstaperson-vinkeln på spelet. Bra känsla och smidiga kontroller gör att man enkelt och bekvämt kan hantera allt som dyker upp i skärmen. Man blir lätt sittande i betydligt längre tid än man tror. 10 minuter blir snabbt en timme, ja ni som spelar vet hur det är.

Spelet är fängslande och vi ger det 4/5 rakt av. Förmodligen är liknande spel till och med ännu bättre på en riktig spelkonsol, men som portabel underhållning känns detta svårslaget.

Så släng din telefon och köp ett PS Vita, ladda ner Resistance och få en underbar semester. Precis som vi.