Celsius Sverige
SELF
deckarhigh

Moore Testar

Vi har spelat deckarspelet

Redaktionen

Vi kände att vi behövde ett roligt sällskapsspel på redaktionen, så vi skaffade oss ”Deckarspelet” från Nicogame. Men då vi insåg ganska snabbt att vi på Moore arbetar dag som natt så hann vi spela själva.

Därför överlät vi detta ärofyllda uppdrag åt våra underbara praktikanter Lisa och Wilda. Nedan följer deras tankar och åsikter:

Att spela spel är för oss någonting som för människor tillsammans, sprider glädje och skapar ett roligt minne. Därför började vi spela med ett stort leende men som snabbt försvann. Det finns mycket regler och texten på spelkorten är väldigt liten. Deckarspelet består av frågor inom olika kategorier som böcker, riktiga händelser, TV och film. Vissa frågor måste man verkligen tänka igenom, fundera, vrida och vända på saker och ting. Därför anser vi att detta spel är till för människor i en äldre ålder samt har ett större intresse för genren deckare. Med lite tålamod kan det dock bli småroligt med rätt sällskap. Betyg 2/5.

 

 

 • Anonym

  Hon ser ut som en smart tjej!

 • Sven F.

  Efter att ha sett spelet ett par gånger i olika affärer, och funderat på att köpa det, började jag ana oråd. Som tur var gjorde jag nu en sökning på webben som bekräftade mina misstankar: ”Deckarspelet” är alltså ett frågespel och inte alls något spel som går ut på att själv ”vara deckare” eller hur det nu står uttryckt på asken.

  Vad är det med svenska speltillverkare som gör att de inte förstått att det finns andra typer av spel än frågespel?? (Min teori är att de är för lata för att uppfinna ett mer komplext spel.)

 • Fred på jorden

  Praktikanterna skrev att det var mycket regler. Jag läste en annan recension som tyckte tvärt om och att de få reglerna som fanns var närmast intuitiva…