Sol, bad, god mat, goda drinkar, sällskapsspel och massor av kärlek. Sommaren är en tid för avkoppling, för allt som är njutbar, men vad står högst upp på din lista?
Vi på Moore redaktionen älskar att grilla. Och helst ska det vara tillsammans med våra nära och kära (så klart), men det kan ibland inte vara helt lätt att välja rätt till rätt maträtt, om ni förstår hur vi menar.
Inte? Här kommer i så fall två recept som hör hemma på grillen, och två viner som rekommenderas varmt till. Ha en fortsatt grym sommar!
Grillad entrecôte.
En smakrik köttbit som det räcker att salta och peppra, eller varför inte göra en egen glaze till? It’s your choice!
Så här gör du:
1. Krydda köttet med salt och peppar eller gnid in dem med rub.
2. Grilla tills innertemperaturen är 58°C, 2-3 minuter på varje sida. Pensla gärna med glaze eller BBQ sås mot slutet av grillningen.
Te Wahi Vintage 2014 är ett vin som doftar körsbär och plommon, kryddat med ektoner, kanel och nejlika och passar perfekt till kötträtter!
Citron- och sesamgrillad lax.
Denna rätt kommer få dig att vattnas i munnen, det är dessutom så mycket enklare att grilla större stycken av fisk, om ni frågar oss!
Så här gör du:
1. Skär bort slaget på laxen.
2. Dela laxen i tre lika stora bitar. Strö på lite salt. Låt stå och dra i ca 2 timmar. Torka av.
3. Mixa samman fänkålsfrö, sesamfrö och farinsocker. Blanda i dill. Gnid in kryddorna i laxbitarna.
4. Dela citronerna och grilla dem tillsammans med laxen.
5. Pressa citronerna över laxen före servering.
Te koko 2013 är vinet som doftar blommor, färska örter, söt persika och kaprifol, med den unika smaken rekommenderas den varmt till skaldjur och andra fiskrätter.