Celsius Sverige
har

Grooming

Välj rätt schampo för ditt hår

Mahdi Zafari

Håret en viktig del av ens utseende. Om du har en bad hair day så spelar det ingen roll hur snygg eller hur dyr outfiten är, du känner dig inte på topp ändå. Själv har jag (Mahdi Zafari) dagligen fem produkter i håret.  Här får ni lite tips om vad jag rekommenderar att man har för produkter för sitt hår.

När jag var ung och dum så hade jag ingen aning om vad man skulle använda för schampo eller om det över huvudtaget spelade någon roll.  Många killar tror att det inte spelar någon roll alls vilket man väljer,  vad spelar det för roll om man köper schampo för 20 kronor eller om man betalar 300 kronor?

Det ska jag berätta. Det dyrare schampot har ett antal år av forskning bakom sig, plus att det innehåller SHAMPO. Om man läser innehållsförteckningen för det billigare schampot så är den oftast  ganska utblandat med vatten, vilket resulterar i att du inte får så mycket schampo. Som kille är det viktigt att du har ett bra schampo, speciellt om du använder dig utav massa olika hårstylingar. Ett schampo måste kunna tvätta rent hårbotten (scalpen) annars riskerar man att få tunnare hår.

Visst behöver vi med kort hår också använda oss av balsam. Balsam är till för att stänga fjällskiktet på håret, medan schampo öppnar fjällskiktet. (Fjällskiktet är samma som huden på kroppen).  Du får mycket bättre glans och lyster plus att håret mår bättre av balsam. Alla har olika hårtyper, så innan man lägger massa pengar för att införskaffa ett bra schampo och balsam så borde man prata med en utbildad frisör.

Idag finns det hur mycket stylingprodukter som helst. Det registret är tjockare än den svenska lagboken. Det man borde tänka på är att främst skaffa en hårprodukt som lätt går att tvätta ur. Stylingprodukter som omöjligt går att tvätta ur är inget bra för varken hår eller hårbotten.  Dessa produkter är oftast mycket fetare och lägger sig som en hinna på scalpen och täpper igen porena, vilket ökar risken för tunnare hår.

Så innan du sliter av dig håret nästa gång, ta en titt i badrumsskåpet, det kanske är dags att bara byta ut till produkter som är mer ämnade för ditt hår. Lycka till.


Celsius Sverige