SELF
SELF
nissanbolt

Motor

Usain Bolt utvecklar bil med Nissan

Redaktionen

Världens snabbaste människa, Usain Bolt, ska utveckla en egen version av Nissans superbil GT-R. Inom ett par år kommer bilen ”Bolt-performance” att lanseras.

Usain Bolt är femfaldig världsmästare och vet uppenbarligen en hel del om snabbhet. Om han kan något om bilar är dock en helt annan fråga.

–Racing är min inspiration och jag vill hjälpa Nissan att bli ett ännu mer spännande märke för alla, säger Usain Bolt i ett pressmeddelande.

Bilen kommer vara unikt guldlackerad och signerad av Bolt. Det kommer även finnas specialtillverkade detaljer i kupén i äkta guld.

Tanken är att bilen ska auktioneras ut till förmån för välgörenhetsorganisationen Usain Bolt Foundation. Intäkterna som kommer in ska bidra till arbetet med att underlätta utbildning och sprida kultur till barn och unga i Jamaica, som är Bolts hemland.

Förutom bilen i guld kommer Usain även ta fram en modell som kommer heta ”Bolt GT-R”. Den ska optimeras efter hans eget tycke för hur bilen ska accelerera och bete sig på vägen. Framöver kommer även en begränsad upplaga som ska säljas där GT-R säljs i nuläget.

Moore säger: Klart en guldmedaljör ska göra en bil i guld. Inga frågor på det.


Celsius Sverige