SELF
Celsius Sverige
gala

Nyheter

UFC lämnade ingen oberörd

Pascale Emonide

Hajpen efter UFC-galan börjar sakta men säkert att lägga sig. Vi på Moore tänkte att vi skulle skippa de kvinnliga infallsvinklarna då brudar alltid hejar på den snyggaste killen.

Det märktes under galans gång hur stort UFC blivit och en sak är säker – MMA är här för att stanna. Galan hade ca 14 000 åskådare och biljetterna sålde slut på inte mer än trettio minuter. Denna sport har tidigare inte blivit erkänd som den tekniskt avancerade sporten den faktiskt är utan som något bestialiskt som bara vildar sysslar med. Sanningen är att den här sporten håller många pojkar ifrån slagsmål utan de kan istället kanalisera energin och finna gemenskap och gruppsamhörighet på mattan.

Galan öppnade stort med att Skandinavien fick en fantastisk start med två vinster. Även om vi inte landade denna match vill vi ändå gratulera Norge till deras första vinst i UFC! Simeon Thoresen vann med en ”rear naked choke” som det så fint heter mot Besam Yousef i andra ronden.

Reza Madadi gjorde en oerhört grym insats och fick så gott som hela Globen att resa sig och klappa takten till de medryckande persiska tonerna då han entrade ringen.

Alexander Gustavsson höll fortet under hela sin fight trots sin hårda motståndare Thiago Silva och vann på poäng. Matchen var oerhört jämn men samtliga domare var eniga med beslutet om att vår Alex hade vunnit matchen.

Det var stolta och upprymda fans som nöjt kunde lämna detta storslagna evenemang.

Galan avslutades med efterfest anordnad av klädmärket Tapout. Självklart var vi även på plats i minglet.


Celsius Sverige