Top 5 nyheter i Android 5!

Mathias Ehrlin

Android 5, eller Lollipop som det också kallas är den senaste versionen av Android. Då det är en ganska stor uppdatering av det gamla Android 4.4 så kommer jag inte gå igenom alla nyheter utan här kommer Android 5, top 5 nyheter.

lollipop2

5. Smartare notifikationer

Notifikationerna har fått sig en genomgång. Du kan nu via inställningarna ställa in så att bara vissa meddelanden kommer fram. Till exempel om du studerar och du bara vill kunna bli störd av dina studiekamrater så kan du nu via inställningar se till att endast dessa når dig. Det finns också möjlighet att svara på sms direkt från låsskärmen.

4. Lättare att byta telefon

När det är dags att byta telefon kommer du nu om du har NFC och Android 5 på båda telefonerna att kunna föra över allt via NFC. Krångel med försvunna kontakter eller dylikt är nu alltså ett minne blott. Skönt är också att ingen dator är inblandad.

lollipop

3. Ny simplare design

När en ny version av Android släpps är det självklart att designen uppdateras mycket. Android har blivit “grötigare” på sista tiden och har nu iochmed Lollipop blivit simplare och renare och mer levande färger har implementerats. Även om designen i sig kanske inte egentligen betyder så mycket så är det en av de största skillnaderna man kommer märka mellan Android 4.x och Android 5.

2. Bättre batteritid

Äntligen har Google tagit tag i det här med batteritiden. Hur stor skillnad det gör återstår att se men det är skönt att se att de börjar jobba med det kanske viktigaste i en telefon. Enligt Google ska deras nya batterispararfunktion förlänga batteritiden med 90 minuter. Nu finns också möjlighet att se hur länge du kan använda batteriet innan du behöver ladda, samt att se hur lång tid det är kvar innan mobilen är färdigladdad. Det senare är nog en funktion man kommer ha nytta av mer än man tror.

nexus6

1. Enhetsdelning

En funktion som kan bli väldigt användbar i framtiden. Om du av någon anledning inte har tillgång till din telefon kan du nu låna en annan mobil med Lollipop och logga in i den och därmed få tillgång till dina meddelanden, foton och kontakter. Detta är alltså bra om du ska nå någon men inte har telefonen eller numret med dig eller om du bara vill visa ett foto. Google menar också att funktionen lämpar sig bra för familjer som vill dela en telefon, men inte innehållet.

Detta är bara några få nyheter, är du mer intresserad kan du läsa här: http://www.android.com/versions/lollipop-5-0/.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *