Tester

Test av Denon AH-GC20!

Mathias Ehrlin

Denons nya bluetoothhörlurar andas kvalitet och låter mycket bra. Jag har testat dem och här är allt du behöver veta om min upplevelse.

Att Denon kan det där med ljud vet jag sen tidigare då jag testat flera av deras andra produkter. GC20 tar ändå detta till nästa nivå och det är nästan så att de känns dyrare än vad de är. GC20 är hörlurar som är i full storlek, vilket betyder att de omsluter dina öron, utöver det så använder de sig av bluetooth för att spela upp musik tills batteriet tar slut och då går det att spela upp musik via en sladd som kopplas i. GC20 släpps i Sverige i början av oktober och säljs exklusivt på hifi-klubben i Sverige och kostar där 2800 kr.

Denon AH-GC20

Denon AH-GC20

Bra materialval

Jag har testat ett antal lite dyrare hörlurar, men när det kommer till hur lyxiga de känns är det GC20 som står på toppen, inte ens Denons egna MM300 som kostar lika mycket kan matcha GC20. Denon har använt sig av en hel del aluminium mixat med plast i designen, troligen för att hålla vikten. Plasten håller också måttet och inger precis som resten av hörlurarna en lyxig känsla. Vikten ligger på 275 gram vilket kanske låter mycket för vissa men bärkomforten är fortfarande hög tack vare den mjuka huvudbågen. Den höga vikten beror inte bara på aluminiumet utan också på ett batteri som räcker hela 20 timmar även om du har brusreducering på. Batteristatusen på hörlurarna går även att se i mobilen om du använder iPhone eller vissa Androidmobiler vilket får ses som ett stort plus.

Knappar

Vissa av dagens hörlurar har touchkontroller. Jag föredrar ordentliga knappar som GC20 har. På den vänstra hörluren sitter en telefonknapp som givetvis fungerar för att svara på samtal med. På den högra hörluren sitter volymknappar, knappar för att ändra låt och pausa, en switcher för att sätta på brusreduceringen, ett uttag för att ladda i form av micro-USB(vilket betyder att det fungerar med din telefonladdare om du inte har iphone) och även en 3,5 mm-kontakt om batteriet tar slut.

Denon i dess etui med en påse till höger med diverse tillbehör

GC20 i dess etui med en påse nere till höger med diverse tillbehör

Smart

När det gäller smarta funktioner har Denon tänkt på mycket. Då GC20 marknadsförs som resehörlurar är det kanske bra att etuiet som medföljer är ganska hårt och inte bara en finare “påse”. Etuiet är även någorlunda rymligt och rymmer förutom hörlurarna både kabel och andra tillbehör. Väljer du att använda GC20 vid datorn så går de att koppla ihop med två enheter samtidigt, vilket gör att du kan spela upp musik från datorn och när ett samtal ringer i mobilen kan du svara direkt via hörlurarna utan krångel.

Bästa ljudet någonsin

Är du ute efter ett äkta ljud ska du välja GC20. Som vanligt väljer Denon att ha ett platt ljud, det betyder att inga ljud är överdrivna och detta kan för vissa låta som att ljudet är sämre då basen och diskanten inte är överdriven. Det platta ljudet gör att GC20 lämpar sig mycket bra om du producerar musik, film, lyssnar på klassisk musik eller metal men upplevelsen när du lyssnar på pop kanske skulle vara bättre i ett par Beats även om ljudet då är fakeat. Ljudkvaliteten får hur som helst mycket väl godkänt och jag älskar att lyssna på musik i dessa.

Officiell bild på Denon AH-GC20

Officiell bild på Denon AH-GC20

Nackdelar

Ingen elektronik är perfekt och även GC20 har sina fläckar. En av dem är den långa laddningstiden, ska du ladda dem fullt tar det uppåt 3 timmar. Men 20 timmars batteritid gör å andra sidan att du mer sällan behöver ladda dem och att du inte nödvändigtvis behöver ladda fullt utan att runt 20 minuter kan räcka. Något som stör mig något mer är att ljudet läcker något, vetskapen om att de läcker gör att jag inte vågar dra på ordentligt när jag åker tåg även om det gör att jag skonar mina öron från skador. Det ska sägas att de inte läcker mycket men tillräckligt mycket för att nämna. Den tredje och sista nackdelen jag upptäckt är den korta laddningskabeln. Den är bara runt 30 cm lång vilket gör det lite krångligt att ladda med den. Detta är förmodligen för att de flesta ändå kommer att ladda den med sin mobilladdare och att kabeln då tar mindre plats i etuiet.

Värda att köpa?

Jag personligen har lite svårt för bluetoothhörlurar, förmodligen för att jag är van med hörlurar som kopplas med kabel. Om jag ändå måste välja några dyrare bluetoothhörlurar skulle jag utan tvekan välja Denons GC20. Beats är förmodligen huvudkonkurrenten och att ha ett ljud som är tillgjort i mina öron är något jag är negativt inställd till, och en batteritid som är långt ifrån den i GC20 gör att GC20 blir ett självklart val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *