Nyheter

Sommarens hetaste teknik hos Google!

Mathias Ehrlin

Gårdagen var en bra dag, dels för att det var mycket varm och skönt och dels för att Google hade en spännande AW.

Under eventet pratade Google, Samsung och Sony om deras nya heta teknik. Google började och det jag personligen tyckte var mest intressant där var de två apparna Allo och Dou.
Allo är en ny meddelandeapp som är baserad på ditt telefonnummer, det innebär att du kan nå vem som helst på din telefonlista. Fördelen med Allo är att den ska vara väldigt smidig, kunna föreslå förslag på vad den tror du skulle kunna tänkas svara. Exempel på detta är om du får en bild på en pizza, då kan den ge som förslag att skicka ”Jag älskar pizza :D”, detta verkar mestadels vara en rolig funktion, men även en funktion som kan ge appen genomslag.

Precis som Allo är Dou baserad på ditt telefonnummer, men här handlar det alltså om videosamtal. Googles idé med Duo är att försöka få en videokonversationsapp att inte vara så avancerad utan göra precis det den ska göra. När du ska svara på ett samtal på duo får du se vad som syns i den andras kamera, så du redan då kanske vet om du vill svara eller inte. Båda dessa appar kommer till iOS och Android under sommaren.

 

Baksidan av Galaxy S7.

Baksidan av Galaxy S7.

 

Samsung
Efter att Google sagt sitt under eventet berättade Claes och Erik från Samsung om deras nya produkter, produkter som journalisterna vart väldigt nyfikna på. Den första var Gear fit 2, en vattentät pulsklocka som även fungerar som smartklocka. Den kan alltså ta hand om alla notifikationer från din Androidmobil. Den har förutom steg och pulsmätare även inbyggd GPS vilket är ganska ovanligt. Klockan har även ca 4 dagars batteritid, imponerande. Priset skulle landa på ca 2000 kr.

Glömde ta bild på Gear fit 2 men såhär ser den ut.

Glömde ta bild på Gear fit 2 men såhär ser den ut.

Samsung visade även upp några nya lurar kallade IconX. De var trådlösa, helt trådlösa, alltså endast två små pluppar du sätter i varsitt öra. De har en batteritid på ynka 1,5 timmar om du strömmar musik från telefonen och ca 3,5 timmar om du lyssnar från det 4 GB stora internminnet från hörlurarna. Så mycket mer var det inte om dem förutom att de har inbyggd pulsmätare(?!?), tydligen är en pulsmätare i örat bättre än någon annanstans på kroppen då örat har mycket ytliga blodkärl. Hörlurarna går även dem loss för ca 2000 kr.

IconX till vänster i sitt fodral och de två S7:orna till höger.

IconX till vänster i sitt fodral och de två S7:orna till höger.

Samsung visade även upp S7 och S7 edge, med färgen rose gold.  Möjligen inte den färgen jag skulle välja men jag är säker på att det finns många som skulle uppskatta den. Dock tycker jag rose gold ser snyggare ut på en iPhone, men det passade på Samsungs lurar också.

R1

Sony
Även Rikard Skogberg från Sony var där och pratade om Sonys nya teknik. Den mesta av tekniken var ganska långt in i framtiden kändes det som förutom mobilerna Xperia X, XA och X Performence. Dessa telefoner ska för olika prispunkter kunna erbjuda en bra upplevelse till kunden, det finns såklart mycket att nämna om dem som jag kommer att vänta med till kommande recentioner. Det som sades som var intressant under eventet var att Sony börjat skala bort sina egna appar från operativsystemet, Rikard berättade att de endast gör egna appar när de ser att de kan tillföra något för kunder eller när det skapar en Sonyidentitet. Han berättade även att de gått ifrån tekniken att ha touchen placerad i glaset för att istället placera den i displayen, detta för att touchen ska fortsätta fungera även om man råkar spräcka skärmen.

Längst bort XA, i mitten X och närmast X Performence.

Längst bort XA, i mitten X och närmast X Performence.

Till vänster X Performence, i mitt XA och till höger X.

Till vänster X Performence, i mitt XA och till höger X.

Så mycket mer pratade de inte om hos Google, lite smått och gott nytt och ett riktigt trevligt event.


1 reply to “Sommarens hetaste teknik hos Google!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *