Moto 360, den runda klockan

Mathias Ehrlin

Googles samarbete med Motorolas kanske viktigaste produkt är den runda klockan Moto 360. En av världens första runda skärmar är det som utmärker den.

moto360

Det som skiljer Moto 360 från alla andra klockor är dess design. En klocka har som vi alla vet traditionellt varit cirkelformad, trots det har dagens smarta klockor alltid varit fyrkantiga, det är där Moto 360 skiljer sig. Utöver det är det i stort sett Googles egen klocka vilket gör att den får fördelar där igenom.

Skärm

Det som sticker ut är som tidigare nämnt skärmen. Skärmen är 1,56 tum stor och har upplösning 320*290 pixlar(dock räknar man här annorlunda än på en fyrkantig skärm). Pixeldensiteten är ganska låg med 205 pixlar/tum, dock är standarden på klockor lägre än på mobiler. Det som skyddar klockan är tyvärr inte det nästan orepbara/okrossbara Sapphireglaset utan Gorilla Glass 3 som inte är så dåligt det heller. Tyvärr är skärmen som upplösningen antyder inte helt rund utan har en liten kant längst ner där bildskärmskortet(displaydriver på engelska) sitter.

Batteritid

Det är såklart svårt att trycka in ett stort batteri i en såhär liten klocka, batteriet på Moto 360 är på 320 mAh. Enligt Motorola själva ska det räcka ett dygn med normal användning, för lite enligt mig då den ligger precis på minigränsen, håller den inte ens ett dygn är den ju ganska värdelös. Laddningen sköts trådlöst och laddningsstationen ingår.

moto3602

Specifikationer…

…är väl ganska ointressant då det är svårt att bilda sig en uppfattning när det gäller klockor. Men viktigt att veta är att processorn är en gammal, gammal processor som kallas TI OMAP 3 vilken sköter operativsystemet i stort sett utan lagg. RAM-minnet är 512 MB och lagringsminnet(vad man nu ska med det till) är på 4 GB.

Några snabba

Vattentät? Ja, den är vattentät.

Pulsmätare? Ja.

Kamera? Nej.

Mikrofon? Ja.

moto3603

Operativsystem

Moto 360 kommer vara kvick med att få nya uppdateringar då den är Googles egna klocka. Klockan drivs av operativsystemet Google Wear som troligen kommer att få många intressanta uppdateringar i framtiden och som till stora delar bygger på det i mobilen tillgängliga Google Now. Det du måste tänka på innan du köper klockan är att du måste ha en mobil med Android 4.3 eller senare för att via bluetooth kunna använda klockan fullt ut. Dock planerar Google att göra Google Wear kompitabelt med iPhone.

 

Köpa eller vänta på bättre klockor?

Struntar du i allt jag som tekniknörd säger och bryr dig mer om utseendet, då är nog Moto 360 något för dig, kolla bara på den! Utöver det är det ingen höjdare, Moto 360 är en klocka som är en vägvisare men i sig så är den ingen toppenklocka. Med det sagt så är den inte värdelös men jag har lite svårt att rekommendera den, främst tack vara batteritiden och lite pågrund av den gamla processorn. Priset när den kommer till Sverige i mitten av November väntas bli ca 2500 kr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *