Nyheter

Huawei växer så det knakar!

Mathias Ehrlin

Jag har tidigare testat en hel del Huaweitelefoner. De levererar telefoner som utmärker sig på många sätt men framförallt genom ett nästan allt för funktionellt gränssnitt men snyggt och med en design som är svårslagen.

Huawei är den tredje största smartphone-tillverkaren i hela världen, men det är fortfarande ett märke vi svenskar ofta inte känner till så mycket. Men det kanske blir ändring på detta, faktum är att Huawei har gått från att i första kvartalet 2015 knappt sålt några telefoner alls till att första kvartalet 2016 sålt tillräckligt mycket för att ha en marknadsandel på 5,4 %, en ökning på 435%(!) sedan samma kvartal föregående år.

Försäljningssiffrorna world-wide ökade med 61% vilket det sticker ut från de andra tillverkarna som alla slåss med halvdana försäljningssiffror. Huawei har inte bara ökat kraftigt i Sverige utan har även ökat med 512% i Finland, 833% i Polen och hela 1144% i Österrike. Detta skulle självfallet inte vara möjligt om Huawei inte var så pass små som de är i Europa samtidigt som de har andra betydligt större marknader. Samma analys visar även på att telefoner med skärm på mellan 5 och 5,5 tum är ett mycket starkt segment, något som Apple kanske borde oroa sig för då deras telefoners skärmar mäter 4, 4,7 samt 5,5 tum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *