Förhandstitt

Apple iPad mini 4!

Mathias Ehrlin

Av de nya produkter som Apple presenterade igår var den som kanske fick mest uppmärksamhet iPad mini 4, här är vad du behöver veta om den.

När en ny iPad visas är nu nyheterna allt färre, vad ska man egentligen lägga till? Lite snabbare processor är allt vi brukar få se. I iPad mini 4 ser vi inte heller så mycket nytt, skärmen är fortfarande 7,9 tum stor och designen något mer slimmad för att likna iPad Air mera. Vi lär snart se iPad mini 4 i butik till ett pris på ca 3800 kr för den billigaste modellen. IPad mini 3 kommer helt att försvinna och budgetmodellen kommer från och med nu att vara iPad mini 2.

IPad mini 4

IPad mini 4

Hårdvara & design

Apple har precis som jag nämnde tidigare i sedvanlig ordning lagt in ett snabbare chip, denna gång i form av A8x. Apple nämner som vanligt inte mycket mer om sitt chip än att det har en 30% snabbare processor än sin föregångare och att den har ett 60% snabbare grafikkort och den ska även vara strömsnålare. I designväg har iPad mini 4 blivit 1,4 mm tunnare än sin föregångare och den har blivit ca 30 gram lättare, från 330 gram till 299 gram.

Kameror

Det är känt att inte många fotograferar med sina surfplattor och det är därför inte värt att sätta in dyra kameror i dem. IPad mini 4 har till skillnad från sin föregångare en kamera på baksidan på 8 MP och den kommer förmodligen inte imponera så mycket. Kameran på framsidan är fortfarande den samma vilket betyder en kamera på 1,2 MP.

IPad mini 4 och iPad air 2

IPad mini 4 och iPad air 2

Inte mycket nytt

Så mycket mer än så finns inte att säga om nya iPad mini 4. Det kommer att vara en kompetent surfplatta trots sin brist på nyheter och ett bra val även om det som vanligt finns billigare Androidplattor där du får mer för pengarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *