Nyheter

Appen Uber till Gear S2!

Mathias Ehrlin

Gear S2 är en speciell klocka i flera hänseenden, bland annat att utbudet av appar är lite halvknackigt, därför är uber ett välkommet apptillskott.

Det var ett tag sedan jag testade Gear S2(klicka här för att läsa testet), en klocka med ett gränssnitt som är svårt att inte tycka om och även lätt att lära sig, med andra ord mer användarvänligt än det som sitter i androidklockorna. Nackdelen med att ha ett eget operativsystem i en klocka är att klockan inte får tillgång till alla appar som finns till Android. Att uber kommer till Gear S2 är därför både överraskande och roligt, kanske har Samsung egna klocksystem en framtid när det gäller appar?

Uber är för de som inte vet ett taxiföretag som fungerar genom att privata förare kör runt med sina privata bilar och kan på så sätt pressa priserna mer än de traditionella taxiföretagen. Uber finns idag i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund och deras mål är enligt Alok Alström, Sverigechef för Uber att med ett enkelt knapptryck kunna få en säker, snabb och prisvärd resa från A till B.

Fördelen med den nya appen ska vara att man på ett smidigt sätt ska kunna boka sin taxiresa utan att behöva ta upp telefonen. Det kommer även vara möjligt att följa bilens väg i klockan till ditt upphämtningsställe, en funktion som kan vara underlättande för att kunna vara redo att åka i rätt tid. Flera appar som denna skulle krafitgt kunna höja värdet av att köpa Samsungs Gear S2 som förutom det smala apputbudet är en utmärkt klocka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *