Nyheter

4K är snart inte framtid!

Mathias Ehrlin

4K TV apparater är sedan länge något som är ett krav för många när en TV ska inhandlas. Problemet är att knappt något 4K-material finns tillhanda. Samsung kämpar för att ordna det och visar upp sin första 4K blurayspelare.

Att ha en 4K-TV är en mer och mer vanlig företeelse i dagens samhälle. Jag har inga försäljningssiffror framför mig men jag skulle inte bli överraskad om 4K-TV nästan säljer lika bra som TV med Full HD. Problemet med en 4K-TV är att det inte finns tv-sändningar i 4K, det finns inga spel i 4K för TV och knappt ens filmer.

UHD2

Samsung vill ändra på det med sin nya Ultra HD Bluray-spelare kallad UBD-K8500. Enligt Samsung ska den nya Bluray-spelaren inte bara klara av 4K utan även HDR vilket ska göra bilden ytterligare bättre och kunna visa färger från ett bredare register samtidigt. Detta är kanske inte riktigt någon överraskning då Samsungs SUHD-TV’s närmast är byggda på marknadsföring där 4K med HDR är grundpelarna. Men vad gör en bluray-spelare och en 4K-TV utan en film? Inte mycket, därför jobbar Samsung tillsammans med Hollywoodaktören 20th Century Fox för att bredda det näst intill obefintliga 4K-utbudet och ett flertal titlar ska snart komma i det nya formatet däribland snobben, the martian och hitman: agent 47. Priset på UBD K8500 är ca 5000 kr och det gör den till marknadens billigaste 4K-spelare, värt att nämna är att konkurrensen är i princip obefintlig. UBD K8500 finns i butik idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *