2000-TALETS BÄSTA MOBILER! DEL 3

Mathias Ehrlin

Den här delen innehåller de bästa telefonerna varje år från 2010 till 2014. Touchskärmstelefonerna har nu precis slagit igenom men i början är de inte så bra utan det tar några år innan de känns fulländade.

2010: APPLE IPHONE 4

Apple fortsätter att vara marknadens modernaste val. Med iPhone 4 är man mer modern än någonsin. Designen är ruskigt snygg och skärmen en av de skarpaste någonsin. Kameran börjar nu också att imponera och kan jämföra sig med sina konkurrenter.

i4

2011: SAMSUNG GALAXY S2

Nu börjar Android växa sig riktigt stort och även om iPhone fortfarande är mycket kvickare vinner Galaxy S2 då android är rikare på funktioner. S2 har en riktigt bra kamera på 8 MP och en skärm som är den kanske bästa på marknaden. Skärmen är 4,3 tum stor jämfört med Apples skärmar som fortfarande endast är 3,5 tum stora.

s2

2012: SAMSUNG GALAXY S3 4G

Den vanliga S3 saknade ett tillräckligt stort RAM-minne vilket åtgärdades i och med modellen som också fick 4G. S3 4G var en ruskigt bra mobil då och är fortfarande en prisvärd telefon och finns kvar i vissa butiker. Skärmen är på S3 hela 4,8 tum och ansågs när den kom ut som ganska stor, så är det inte idag.

s3

2013: LG NEXUS 5

Jämfört med 2012 års S3 så har inte Nexus 5 mycket nytt förutom gränssnittet som nu är väldigt kvickt och som även är Googles egna. Nexus 5 är än idag en av de snabbaste androidmobilerna och den har det mesta förutom en bra batteritiden. Designen är underbar och det är svårt att inte älska den.

n5

2014: SONY XPERIA Z3

Känns som en väldigt fulländad telefon, ungefär som Nokia N95 kändes på sin tid. Batteriet räcker minst 2 dagar i normal användning och tycker man den är för stor med sin 5,2 tum stora skärm har den en lillebror som är lika bra. Själv undrar jag vad man ska förbättra på telefonerna när de blir lika bra som Z3. Den enda riktiga nackdelen är att den har en lucka över micro-USB porten.

z3


2 replies to “2000-TALETS BÄSTA MOBILER! DEL 3

    1. Post Author Mathias Ehrlin

      Egentligen finns det ju ingen mobil som är ”bäst” så de som jag skrivit om här är de som är mest kompletta och längst framme rent tekniskt. Sen har jag också räknat bort lite mer udda mobiler som t.ex. phablets.

      Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *