Schweppes höll i helgen en tävling där man utsåg Sveriges bästa Gin & Tonic 2016. Det var nio finalister som tävlade om den åtråvärda titeln på Grand Escalier i Stockholm. Den som kammade hem vinsten och blev årets vinnare blev Johan Skofteröd med sina drinkar ”Under Äppelträdet” och ”På Myren”.
PÅ MYREN
Ingredienser:
– Schweppes Indian Tonic
– 5 cl gin
– 1 cl hjortronlikör
– 1 tsk granskottssirap
– Grankvist
– Hjortron
– Isbitar
Gör så här:
Fyll ett kupglas på fot med is. Rör om för att kyla glaset. Blanda granskottssirap, gin och hjortronlikör i ett blandglas. Rör om med sked och några isbitar. Häll av smältvatten från isen och fyll på med is så glaset är fullt. Häll sedan över drinkblandningen från blandglaset till drinkglaset. Fyll upp med tre gånger så mycket Schweppes Indian Tonic som gin. Garnera sedan med hjortron och en grankvist. Vill man kan man även dekorera med granskottssirap som man enkelt gör själv eller köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.
UNDER ÄPPELTRÄDET
Ingredienser:
– Schweppes Premium Mixers Rosépeppar
– 5 cl gin
– 7-8 blad harsyra
– 3 droppar äppelextrakt
– 3 tunna äppelskivor
Gör så här:
Fyll ett smalt highballglas med is. Rör om isen med en sked för att kyla glaset. Krama sedan försiktigt harsyran i ena handflatan och smäll till den med andra handen. Töm glaset på is och lägg sedan harsyran på botten. Häll i tre droppar äppelextrakt och gin, samt två isbitar. Håll för glaset med en servett och rör skeden upp och ner i botten så isbitarna slår mot harsyran. Fyll sedan med Schweppes Premium Mixers Rosépeppar. Skiva tre tunna äppelskivor och lägg i glaset. Dra den tredje skivan runt glaskanten.