Johan Peter Evers, till vardags bartender på Ling Long Stockholm, har utsetts till Sveriges bästa bartender. Den nordiska finalen ägde rum under två dagar i och runt det legendariska slottet Drummuir i Speyside, Skottland.
Vad sägs som att få ta del av recepten på de vinnande drinkarna? Då kan du skryta med att du gjort Sveriges godaste drink utan att ljuga. Enjoy!
Convel springs
- 50 ml Mortlach Rare Old
- 30 ml Kaffe och viol macererad vermouth
- 12,5 ml Cherry Heering
- 2 stänk Peychaud bitter
- 1 stänk Angostura bitter
Rör ihop alla ingredienser och häll sedan upp i ett cocktailglas tillsammans med lite citronzest.
Twice as vice
- 85 ml Don Julio Blanco
- 8 ml Oloroso (sherry)
- 40 ml Lime
- 60 ml Horchata
- 30 ml Queens Cordial (hallon och blåbär hopkokade med Ron Zacapa 23, socker och vatten)
- 10 ml Limesorbet
- 15 ml Muskotsocker
Servera med ätbar sand bestående av rostad kokos, kokosfett, strösocker och castorolja.
Text : Adam Weiszewski