SELF
k1-1

Nyheter

Stockholm – kampsportens nya Mecka?

Redaktionen

Först The Zone, K-1 & Rumble of the Kings, sedan UFC och nu Glory World Series! Ja, det känns som att Stockholm har trots sina dryga 2 miljoner invånare lyckats bli Europas nya kampsportshuvudstad.

Den 26:e maj 2012 smäller det igen i Globen! Den här gången mellan världens bästa stående fighters men även lite i MMA. För den som gillar aggressiva och snygga slagväxlingar har en dröm kommit i uppfyllelse.

Åskådarna till detta event i Globen kommer få bevittna det starkaste matchkortet på svensk mark någonsin och att döma kanske ett av historiens starkaste matchkort i -70kg klassen globalt sett!

Giorgio Petrosian (Italien), Albert Kraus (Nederländerna), Yoshihiro Sato (Japan), Fabio Pinca (Frankrike), Dzhabar Askarov (Ryssland), Kem Sitsongpeenong (Thailand), Sanny Dahlbeck (Sverige) och många fler därtill. De deltagande utövarna på galan i Globen tävlar om att erövra en plats till Glory World Series finalen där den slutgiltiga segraren tilldelas en vinstsumma på hissnande 300 000 US-dollar.

Matchuppställning med tunga namn som:

1. Giorgio Petrosyan (Italien) Vs. Fabio Pinca (Frankrike)

2. Max Vorovski (Estland) Vs. Sanny Dahlbeck (Sverige)

3. TBA (TBA) Vs. Dzhabar Askerov (Ryssland)

4. Ky Hollenback (USA) Vs. Michael Corley (USA)

5. Yoshiro Sato (Japan) Vs. Shemsi Beqiri (Switserland)

6. Dennis Schneidmiller (Tyskland) Vs. TBA (TBA)

7. Kem Sitsongpeenong (Thailand) Vs. Cosmo Alexandre (Brasil)

8. Albert Kraus (Nederländerna) Vs. Mohamed El Mir (Danmark)

Fler namn och matcher publiceras längre fram.

Vid sidan av utslagningsmatcherna i mellanvikt arrangeras även ett antal Super fights i modifierade thaiboxningsregler (liknande K-1:s regelverk) med flera internationella toppnamn. På matchlistan finns idag “jättarnas kamp”, som arrangören kallar den, ett möte mellan Semmy Schilt och Errol Zimmerman. En matchning som ses av många som en uppgörelse mellan de två bästa aktiva tungviktarna i nutid!

 

Kvällen kommer även att innehålla ett par Super fights i MMA med bl.a. tungviktsstjärnan Sergey Kharitonov.

Moore vill inte missa detta för allt i världen, och vi kommer självklart vara på plats för att följa hela tillställningen.


SELF