SELF
sharp_microvagsugn_20l_black-16078402-frntl

Teknik & Prylar

Sharp gör microvågsugnar

Redaktionen

Nu etablerar sig Sharp även på marknaden för mikrovågsugnar till hemmet. Fyra modeller lanseras, som alla bygger på Sharps erfarenheter från professionella mikrovågsugnar för storkök och restaurangkök.

De nya fristående mikrovågsugnarna från Sharp finns i två stor­lekar: 20 och 25 liter ugnsvolym. Med en innovativ design i vitt, svart och metallic-silver smälter de in i de allra flesta köksmiljöer.

Alla ugnar har elva effektlägen och åtta automatiska koknings- och upptiningslägen, vilket gör dem idealiska för såväl snabb upptining och uppvärmning som ångning och kokning. Touchkontroller gör dem både lätta att använda och enkla att rengöra.

Basmodellen R-242 har 20 liters ugnsvolym och en maxeffekt på 800 watt, medan R‑342 har en ugnsvolym på 25 liter och 900 watt maxeffekt. Lite högre upp på skalan finns R-642 respektive R-742 med motsvarande specifikationer samt även inbyggd kvartsgrill.

– Snabb tillagning av ett brett utbud av rätter är numera inte längre ett problem, ens i en hektisk vardag, tack vare moderna mikrovågsugnar, säger Per-Martin Öhman, som är nordisk produktchef för konsumentprodukter på Sharp. Med utvecklingen av våra nya mikrovågsugnar har vi återigen satsat på produkter som svarar mot användarnas behov och därmed gör deras liv enklare.

Sharp har utvecklat mikrovågsugnar sedan 1961 och leder utvecklingen efter över 100 miljoner tillverkade produkter. Under de senaste åren har endast modeller funnits för professionellt bruk på den svenska marknaden. Nu blir sortimentet heltäckande med modeller även för hemmabruk.