Celsius Sverige
playstation

Film & Spel

Reklam i ditt Playstation?

Reklam och produktplacering är på väg att få en allt större del i spel. Sony har patenterat en teknik som gör det möjligt att visa reklam i spel.

Nej tyvärr, det är inget skämt. Ditt frenetiska spelande kan i framtiden avbrytas för reklamavbrott. Detta kan vara det värsta vi har hört sedan Fritzl-historien, och det är en tung dag på kontoret sedan nyheten nådde oss.

Det finns bilder på hur det hela är tänkt att gå till: Först saktas spelet ner, sedan kommer en varning om att det är på väg att stanna. Sedan kommer reklamen – Sonys exempel är ”BEST BRAND SODA. Du måste pröva den!” Därefter kommer ytterligare en varning om att spelet är på väg att återupptas. Och sedan är det igång igen.

Ni hör ju själva. Helt vansinnigt. Tänk dig själv att du är mitt uppe i värsta killstreaken på Call of duty, och så helt plötsligt stannar spelet för reklam!

Men än så länge behöver vi inte oroa oss. Sony har vidareutvecklat ett patent som de tecknade redan år 2006, men än så länge finns inga klara direktiv på att det kommer användas.

Moore säger: Visst, lägg in lite reklam i Buzz eller singstar, det gör inget. Men INGEN rör vårt FIFA 12!