SELF
Celsius Sverige
vindejt

Dating & Sex

Rätt dryck till rätt dejt

Alexandra Eklund

Moore’s Sex & Dating-expert Alexandra och Mat & vin-expert André Garemani ger tillsammans er män ruskigt säkra kort för att imponera på tjejen eller dejten. Om du sen vill imponera för att vara den perfekta mannen eller för att få ett bättre ligg kvittar, vad än baktanken är när ni uppvaktar kvinnan på dessa vis så kommer det att uppskattas.

A och O för att en dejt ska vara lyckad även om det är den första dejten eller ett sätt att överraska din flickvän med lite extra uppvaktning är att skräddarsy ert rendezvou det vill säga ”kärleksmöte” så att det för det första inte känns krystat och för det andra självklart för att det ska bli så uppskattat som möjligt.

Ett vanligt fel män (och kvinnor) gör när de ska lägga ner lite möda på en uppvaktning är att ta råd och rön från en till exempel tidning rakt igenom utan att lägga in en personlig prägel på mötet. Det blir svårt att leva upp till något stort som litet som inte känns personligt, det blir torrt, tråkigt och livlöst och slutar bara med att du är stressad över att försöka komma ihåg alla punkter.

Att fånga inspiration från media i alla former är bara kreativt men lyckat blir det när du lägger ner lite möda på att tänka lite själv också. Det är även något kvinnan märker och värderar högt, bara det faktum att du försökt åstadkomma en mer personlig dait som passar hennes smak och tycke liksom dina egna preferenser bäddar för att det kommer bli mer guppa mellan lakanen, fler möten och glada miner.

Någonting basic som en välplanerad middag med det perfekta vinet till kan bidra till en fantastisk vardagsmagi istället för att det ska bli ett uttjatat sätt att uppvakta. Därför rekommenderar vi att dessa rendezvous sker vilken dag som helst förutom en högtidsdag som eran dag, födelsedag etc. Eftersom kvinnor inte förväntar sig att bli uppvaktade när det inte är en speciell dag så kommer det bli en optimal effekt av uppmuntran och uppvaktning.

Moore ger er ett sätt att få någontin ganska så basic som en middag att verka som någonting mer extravagant. Nyckeln till success förutom den personliga prägeln som går som en röd tråd genom daiten är inte maten du bjuder på, utan drycken!

Någon som verkligen kan ge bra tips och bidra med både en budget variant och ett lyxigare alternativ gällande dryck är Moore’s Mat & Vin expert André:

Dryck till kvinnan med kärlek för kött.
”Kött och proteinrika rätter skall drickas med kraftiga viner med mycket smak.”

Lyxalternativ: Pahlmeyer, Merlot 2007 med en smak av plommon, mörka bär, fikon och choklad.

Budgetalternativ: Baron de Ley, Temranillo 2007 med en smak av kako, plommon, tobak & vanilj.

Dryck till kvinnan med sallandsnojja eller vegetarian:
”Friska alternativ som passar mycket bra till sallad.”

Lyxalternativ: Loimer Rosé smak av hallon med frisk och lång eftersmak.

Budgetalternativ: Sancerre ”La Reine Blanche” druvtypisk smak av svarta vinbär, nässlor och citron.

Dryck till kvinnan som föredrar fisk:

Lyxalternativ: Chablis 1er Cru, chardonnay,  2007. Billaud-Simon. Med ton av ekfat, äpple och mineral.

Budgetalternativ: Clotilde Davenne, chardonnay 2007. Med smak av nötter, grapefrukt, mineral och äpple.

Hade du tänkt mer en ost, vin och kex kväll så rekommenderas dessa viner:
Andrés favorit är en trevlig Tokaj som är ett dessertvin.

Lyxalternativ: Oremus Tokaj Aszu 5 puttonyos.

Budgetalternativ:Budgetalternativ: Beerenauslese Cuvée, dessa viner passar bland annat till smakrika grönmögelostar som St: Agur och Roquefort.

Up for a night med bär och fruktfrossa?
Då kan André starkt rekommendera en av sina favoriter, ett italienskt pärlande sötvin.

Lyxalternativ: Moscato d’Asti, Vignaioli di Stefano.
Lätt pärlande och blommig karaktär med smak av fläder och päron.

Budgetalternativ: Veuve Clicquot ”Gula änkan” med smak av rostat bröd, mandel, grapefrukt och gula äpplen.

Vill ni ha alkoholfria alternativ kanske?
André avråder starkt från att köra på ett alkoholfritt vin oavsett tillfälle då det finns bättre och godare alternativ om eran dait eller flickvän är nykterist eller om det helt enkelt inte passar sig att dricka alkohol vid det tillfälle du har planerat erat romantiska möte.

Kör då i stället på någon av dessa alternativ:
Tranaholms kråkbär dryck, Kiviks årets skörd must eller Einbecker som är en alkoholfri öl.

Skriv ner dessa tips, eller lägg det på minnet och briljera med era dryck kunskaper istället för att stå och slita av er håret av frustation över kokböckerna i timmar. Bjuda på överdrivet avancerade maträtter är passé, lägg ner den tiden du skulle haft i köket till att fräscha till dig och din lya istället och satsa på drycken.

Lycka till Önskar Alexandra & André.


Celsius Sverige