I år lanseras Lithells smal grillkorv med skinn som har den klassiska grillkorvens smak men wienerkorvens eleganta form. Korven är som hela sommarens grillsortiment tillverkat av svensk köttråvara med naturskinn och rökt på traditionellt vis med rökspån – du känner igen dem på den smarta, återförslutningsbara ståpåsen i svart. Serveringsförslaget är framtaget av Fredagskocken Mattias Larsson i samarbete med Lithells.
Poké bowl med grillkorv och mangosalsa
4 portioner
4-8 Lithells grillkorv
2 dl okokt jasminris
100 g krispig sallad, skuren i bitar
200 g kimchi
Picklad rödlök
1 rödlök, delad och skivad
1⁄2 dl rödvinsvinäger
1⁄2 dl strösocker
1 dl vatten
Mangosalsa
1 mango, fintärnad
1⁄2 lime, juice och finrivet skal
1⁄2 chili, urkärnad och finhackad
2 msk hackad koriander
salt och flytande honung
Gör såhär:
Picklad rödlök: Koka upp vinäger, socker och vatten med en nypa salt. Lägg ner rödlöken och låt lagen koka upp på nytt. Dra därefter av kastrullen från värmen. Häll upp i en burk och låt svalna. Häll bort lagen före servering.
Mangosalsa: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och lite honung.
Koka ris och tillaga korv enligt anvisning på förpackningarna.
Lägg ris på ena halvan av fyra skålar och sallad i den andra halvan. Toppa med uppskuren korv, kimchi, picklad rödlök och
mangosalsa.
Såhär ser korven ut: