Celsius Sverige
philips9000-4l

Teknik & Prylar

Phillips 9000 utsedd till bästa LCD-TVn

Branschorganisationen EISA, European Imaging and Sound Association, har för nionde året i rad utsett Philips 9000-serie (46PFL9707) till bästa LCD-TVn.

Samtidigt får Philips 6000-serie (55PFL6007) utmärkelsen ”European Green TV 2012-2013”, det är tredje året i rad som en produkt ur 6000-serien erhåller detta pris.

 ”Vi är jätteglada att omvärlden uppskattar det vi sätter främst inom Philips TV, innovation som leder till ökad kvalitet och hållbarhet”, säger Joakim Örnstig, nordisk marknadsdirektör för TPVision, som producerar och säljer Philips TV.

Främsta skälen till att Philips år efter år försvarat sin plats på LCD-tronen är enligt EISA att man ständigt överraskar med bättre prestanda och nya funktioner. Juryn poängterade särskilt tre styrkor i 9000-serien. Årets uppgradering av Philips patenterade ”Motheye”-filter som dramatiskt minskar reflektioner, ökar kontrasten och förbättrar djupsvärtan, man hyllar den förbättrade bakgrundsbelysningen, ”Ambilight” samt den nya innovativa fjärrkontrollen med dubbla funktioner, som underlättar navigeringen på den öppna Smart TV-plattformen.

Utmärkelsen ”European Green TV Award 2012-2013” gick till Philips 6000-serie då juryn konstaterar att samtidigt som dagens TV-produkter har allt större skärmar behöver detta inte innebära en större kostnad för miljön. Med 55PFL6007 har Philips skapat en produktserie med utökad funktionalitet i förhållande till sina tidigare modeller och samtidigt behållit sin ställning som ett varumärke med miljöeffektiva produkter.

Moore säger: Ska du ha en TV ska du ha en Philips.