snus

Nyheter

Panik! – EU vill förbjuda snus

Ett nytt EU-förslag kan innebära slutet för snusarna. Moore tycker detta är fruktansvärt och får panik av bara tanken på att vakna upp och inte få njuta dagens första Göteborgs Rapé.

Enligt Folkhälsoinstitutet snusar omkring en miljon svenskar. Enligt branschen röker svenska män i mindre utsträckning än i andra länder, tack vare snusets utbredning. Men nu kan EU-kommissionen sätta stopp för en miljon svenskars snusande. Enligt ett nytt förslag ska en stor mängd olika smaktillsatser i tobak förbjudas.

Det eventuella snusförbudet har även fått kändisar att rasa.Sverige har sedan tidigare fått ett undantag från snusförbudet i EU. Men nu visar det sig att man kan kommer runt förbudet genom att införa det med hjälp av det nya remissförslaget om ett nytt tobaksdirektiv – som inom kort presenteras av EU-kommissionen. Allt snus i Sverige innehåller något av smakämnena som finns med på listan.

Nu måste Svenska folket se till att regeringen röstar och INTE godkänner förslaget, för då försvinner en stor glädje i våra liv.

 • Alex Limonovic

  Tycker att det är dumt och tramsgt förslag av EU att förbjuda vårt snus,
  det är väl bättre om dem förbjuder ciggen istället för det förstör våra lungor och vårt hjärta
  och vår miljö och till och med vårt ozonskikt.

  Har jag rätt eller fel?

 • johan

  Eu kommissionen består avfeminina grodlårdätande fjollor som skulle fått en rejäl prilla uppkörd i arslet/fittan. Jävla svin är dom och alla som röstade för eu kan suga nin grova åderpåle!