Celsius Sverige
sailorvodka-(427x640)

Mat & Dryck

Ny svensk ekologisk sommarvodka

André Garemani

Den uppmärksammade svenska miljövodkan Good ol’ Sailor kommer i en speciellt framtagen sommarversion. Jungle kommer att finnas på samtliga Systembolag från 1 juni till sista augusti.

Good ol’ Sailor Vodka har sedan lanseringen 2010 blivit en försäljningssuccé genom hög kvalitet, tydlig miljöprofil och unik design med klassiska sjömanstatueringar. Den 1 juni lanseras systerprodukten Good ol’ Sailor Jungle där den ekologiska vodkan får en ren fruktig smak av passionsfrukt och guava, friskhet från citrus och en angenäm stramhet från pink grape.

Den är en frisk överraskning som saknar den kemiska smaken som många likvärdiga produkter har.

Good ol’ Sailor Jungle är det andra samarbetet med illustratören Lindalovisa Fernqvist då hon tidigare även designat etiketten till Good ol’ Sailor Jawa som lanserades i november 2011. Båda etiketterna till Good ol’ Sailor Jawa och Jungle pryds av starka kvinnor i en karibisk sjörövarvärld.

– Med Good ol’ Sailor Jungle har vi skapat en klassisk komposition av fruktigt, friskt och syrligt redan innan drinken är blandad, säger Sören Sörensen, produktutvecklare för Good ol’ Sailor Vodka. Många äldre drinkbaser och likörer måste oftast kompenseras och balanseras då de antingen är för söta, spritiga eller beska. Med Jungle har vi gjort en modern spritsort där byggstenarna är rätt från början. Det underlättar för konsumenten och ger ett bättre drinkresultat.

Priset för Good ol´ Sailor Jungle är 229 kr (700 ml) och artikelnumret 10173-01. Försäljningen pågår från 1 juni till sista augusti på Systembolagets samtliga butiker.


SELF