SELF
nintendo-3ds-01

Makt & Pengar

Nintendo fortsätter förlora pengar

Redaktionen

Nyligen presenterade Nintendo sina ekonomiska siffror för det gångna halvåret (fram till september) och det ser inte speciellt ljust ut nu heller.

Nintendo lyckades sälja ganska mycket av sin 3DS i Japan, men problemet ligger i den bristande försäljningen utanför Japan. Det gör att siffrorna fortfarande står på minus även om förlusten har minskat en aning.

Förra året vid samma period gjorde de en förlust på 70 miljarder yen (£551m) jämfört med de senaste siffrorna som visade en förlust på 27.9 miljarder yen (£219m). Det är fortfarande en hel del pengar om du frågar oss.

Men med 22,2 miljoner sålda 3DS:er är Nintendo hoppfulla och har förväntningar på att göra en vinst som visar sex miljarder yen (£47m) på miniräknaren.

De hade räknat med en vinst på 20 miljarder yen (£157m), men de har nu sänkt sina förväntningar till sex miljarder yen (£47m) istället.

Moore säger: Vi gillar Nintendo och hoppas ska nu stödköpa ett par enheter för att hjälpa dem på vägen. Att Playstation 3 är bättre får vi helt enkelt sätta åt sidan här.