Celsius Sverige
snus3

Moore Testar

Moores stora snustest – del 3

Missat starten? Del 1 & Del 2

Moore Magazines radarpar Petter & Moe snusar mer än de flesta. Eftersom det nästan är vår skyldighet att guida er mindre pålästa till rätt snus bestämde vi oss för att göra årets största test av portionssnus.

Portionssnuset finns i grunden i två utföranden. Vita påsar samt original. Skillnaden på dessa är att de vita påsarna inte är blötlagda vid tillverkningen och blir på så sätt torrare. Det resulterar i att en ”vanlig” snus rinner lite mer och genererar tydligare smak.

Vi har snusat i princip allt portionssnus som finns på marknaden och nedan följer vår rapport om vad du bör ha i munnen och vad du bör undvika. Med kritiska ögon har vi synat, smakat och luktat på så mycket snus att vi nu utan problem kan titulera oss experter inom området. Moore hjälper dig uppnå maximal oral njutning.

Del 3

Göteborgs Rapé white large
Göteborgs Rapé luktar lite som granbarr och är oerhört frisk i smaken. Rapén är väldigt omtyckt av den yngre publiken och de flesta som testar Göteborgs rapé vägrar byta ut den mot något annat snus.

Moe säger: Världens bästa snus. Jag älskar Göteborgs rapé. Min bästa liknelse är ”himmelrike”. En välkyld rapé på morgonen är oslagbart.

Petter säger: Jag skulle ta det ett steg längre och kalla den för världens bästa produkt. Detta är anledningen till att jag går upp på morgonen. Om Adriana Lima hade varit ett snus hade hon varit en Göteborgs Rapé utan tvekan. Testets överlägsna vinnare tillsammans med Lime-versionen.

Göteborgs Rapé Lime
Samma fantastiska snus som ovan, fast med en touch av fräsch lime i smaken.

Moe säger: När detta snus kom var jag helt såld och körde bara Rapé lime hela sommaren. Det är egentligen lika bra som originalet, och för den som är svag för lime är den ett givet val då de har smaksatt en vinnare.

Petter säger: Även jag håller denna lika högt som original white portion. Originalet passar snäppet bättre efter maten, men lime-versionen är oslagbar på morgonen och på kvällen när du precis borstat tänderna. Ett måste för alla er som bara testat originalet. Lime är ett sommarsnus som fungerar året om.

Göteborgs Rapé Lingon
Samma fantastiska snus som ovan, fast med en touch av lingon i smaken.

Moe säger: Denna är tråkigt nog inte lika magisk som originalet eller limen. Lingonsmaken tar över lite för mycket och lämnar den himmelska känslan lite i skymundan. Det känns som att snusa en skog, fast på ett bra sätt.

Petter säger: Lingon är ingen favorit till mig. Smaken är lite väl intensiv och jag kände mig som en bärplockare. Även om den briljanta Rapé-smaken lyser igenom så når de inte ända fram.

Nick and Johnny
Ett coolt snusmärke som finns i många olika varianter och smaker. Här var vi positivt överraskade, plus att dosorna är sjukt snygga. Den som säger att utsidan inte räknas ljuger.

Nick and Johnny Original Edge

Moe säger: Hade det varit ett blindtest hade jag trott att jag snusade general portion. Den här gillar jag. Enkel, stark och ingen tillsatt smak. Raka rör helt enkelt.

Petter säger: Är det inte general? Hmm jag håller med Moe, dock saknar jag en tydlig smak av något slag. Helt okej i övrigt.

Nick and Johnny Crushed Ice Mint Xtra strong

Moe säger: Det här var uppfriskande. Nästan som att snusa tuggummi, fast med tobak i. Är det lite is-känsla eller inbillar jag mig bara? Riktigt bra.

Petter säger: Nej du inbillar dig inte. Jag upplevde också en kylande känsla i munnen. Känns som man kan skippa tandborstningen när man kör Crushed Ice, så fräscht är det. Gillar man smaksatt snus är detta ett givet alternativ.

Nick and Johnny Radical Red Chili Xtra strong

Moe säger: Ett tydligt inslag av chili. Ganska speciell smak, men intressant och bra. Den är ”Xtra strong” också vilket jag uppskattar. Skönt att slippa ta dubbla portioner för en gångs skull.

Petter säger: Den smakar svag chili tycker jag. Däremot tar lukten mig till pepparkakor konstigt nog? Antingen längtar jag efter julen för mycket eller så är det helt enkelt jultema på smaksättningen. Perfekt snus efter maten om du frågar mig.

  • Johan Garphammar

    Man varvar såklart göteborgs rape med göteborgs lime, då har man allt i ett!

  • Hank

    Göteborgs ”våldtäkt” (Rape) är ju barn snus general every day !

  • Freddan

    Har General Onyx försvunnit i snustestet? Sjukt gott snus, nästan som att ladda in en färsk General lös.. Ett enda minus, det reducerar bankkontot vid aktivt snusande..


Celsius Sverige