MOORE_Måns_sv_fix_4S1C2111

Intervjuer

Moore möter Måns Möller

Foto: Bingo Rimér, Moore Magazine ©

Måns Möller har deltagit i flertalet TV-program och sysslat med komik på heltid sedan 1998. I helgen som var gjorde han ett bejublat framträdande på RAW Comedy Club och i mars nästa år är det premiär för hans nya föreställning som han valt att kalla ”Jävla Pajas – Det här skojar du inte bort ”. Moore slog sig ner med Måns och hade en trevlig pratstund.

Du som har gjort både TV och standup, vad är egentligen roligast?

Standup, helt klart. På en liveföreställning får du respons direkt och det finns inga producenter som kan klippa bort det roliga i efterhand. Ett konkret exempel var i helgen när jag uppträdde på RAW. En 13-årig kille satt i publiken med gips runt armen och jag började skämta om att han runkat för mycket och frågade ifall han hade mycket tjejer. Hela scenariot slutade med att jag gick ut i publiken och bad han suga på mitt bröst haha. Det var ren improvisation och det hade aldrig funkat i TV.

Det förstår jag. Men om vi snackar TV, vilket av alla program du gjort har varit roligast att spela in?

Flickorna på Klitteholm. Det var ett återkommande inslag som vi körde i programmet Cirkus Möller, och det var mycket roligt att spela in.

Nu får du inte svara dig själv. Vem är Sveriges roligaste komiker?

Jag måste nog säga Peter Wahlbeck, han är skön.

Världens roligaste då?

Hmm, då blir det Louis C.K, han är sjukt rolig.

Hur ser framtiden ut? Du har en ny föreställning som du ska turnera med nästa år. Berätta.

Det stämmer bra. Den heter ”Jävla pajas” och premiären hålls den 6 mars nästa år i Stockholm. Föreställningen beskriver hur det är att vara förälder till ett barn med autistiskt syndrom.

Oj, vad kan man förvänta sig av föreställningen? Är tanken att man ska skratta?

Ja absolut, men jag vill samtidigt att publiken ska bli berörd och få en inblick i hur mitt liv ser ut. Man måste kunna skämta om allt och jag blandar allvar med komik. Men oroa dig inte, det blir absolut ingen mörk föreställning haha. Det är en bra show att ta med sig tjejen på och det visar mig från en lite seriösare sida än min vanliga standup.

Får man ligga om man tar med sig tjejen och ser ”Jävla pajas” ?

Haha nej det tror jag inte. Men chanserna är iallafall större än om du tar henne till en strippklubb. Jävla Pajas är mycket bättre.

Det låter bra, jag ser fram emot att se den. Kommer ni köra turné hela året?

Jag vet inte riktigt ännu faktiskt. Vi börjar under våren och ifall det fungerar bra kanske vi förlänger och kör även till hösten. Vi håller tummarna.

När det gäller standup, vilket är det grövsta skämtet du har dragit på en scen?

Det grövsta ska vi inte tala om haha, men nu senast körde jag ett som fick blandade reaktioner. Det handlar om att jag står och diskuterar med min granne som jag varit osams med under en längre tid. Då sa jag:

Fan, jag hade hellre köpt ett lantställe bredvid ett utslussningshem för pedofiler än en satans fågelskådare. Då hade ju ungarna fått gratis glass och godis hela sommaren iallafall. ”Sluta grina och dra upp gylfen, nu fick du ju en sån där spirello du tjatat om hela sommaren”.

Och till sist det alla läsare egentligen vill veta, vem är Sveriges snyggaste tjej?

Min flickvän. Jag har aldrig ens tittat på någon annan haha.

Läs mer om Måns och hans kommande turné HÄR


Måns har högläsning ur kvalitetslitteratur för Bingo och Petter.


Celsius Sverige