Celsius Sverige
mclaren

Motor

McLaren MP4-12C Spider

Micke Ohlsson

Ferrari lanserade 2010 Ferrari 458, världens kanske bästa sportbil. McLaren tog upp kampen och visade 2011 sin skapelse, McLaren MP4-12. En direkt konkurrent till Ferrari, med en av de jobbigaste modellnamnen.

Med avancerad elektronik och teknik från Formel 1, där McLaren länge varit ett av de dominerande teamen, togs McLaren verkligen på allvar. Tanken med all teknik är att McLaren ska leverera maximal körglädje till föraren. Som förare ska du känna att bilen är utvecklad av McLarens tävlingsförare i Formel 1, att Lewis Hamiltons feedback varit direkt avgörande i ditt val av supersportbil. McLaren känns helt enkelt äkta.

För ungefär ett år sedan lanserades Ferrari 458 Spider, som fram tills nu varit en av de absolut finaste supersportbilarna, utan tak. Det unika med Ferrari 458 Spider är att den är precis lika snygg som kupévarianten av 458, med taket uppe. En stor fördel med spidern är givetvis att den är betydligt trevligare en varm sommardag. Nu kommer nya McLaren MP4-12C Spider, återigen direkt konkurrerande med Ferrari.

McLaren har inte gjort några större förändringar mot sin kupévariant. Specifikationerna är i princip samma, med skillnad att Spidern är något tyngre. Inget konstigt, med tanke på takkonstruktionen. Den extra vikten gör att Spidern också är något långsammare vid acceleration. Spidern har också givetvis ett passivt rullskydd, om olyckan skulle vara framme. Taket tar cirka 17 sekunder att fälla upp, vilket kan göras i en hastighet på max 30 km/h. Motorn i McLaren MP4-12C Spider är en V8 med dubbelturbo och totalt hela 625 hästkrafter. 0-100 km/h avverkas på 3,1 sekunder och topphastigheten uppgår till 329 km/h.

Nu återstår det att se hur bra McLaren kommer att sälja i Skandinavien, och när första bilen kommer hit. Utpriset lär landa runt 2,2-2,3 miljoner svenska kronor.


Celsius Sverige