Destillat

Den nya drinktrenden har kommit till Sverige

Dan Hvitman

Glöm blaskiga drinkar och cocktails där isen smälter och gör upplevelsen smaklös och vattnig. Smaksatt is har den senaste tiden varit en snackis på cocktailbarer världen över. Nu har trenden kommit till Sverige och Stockholm.

De flesta vet hur det är att se sin drink förvandlas från elegant och smakrik till blek och vattnig i takt med att isbitarna smälter. Lösningen stavas smaksatt is och har den senaste tiden gjort succé på trendiga och nyskapande cocktailbarer i storstäder som New York, Sydney och Tokyo. Nu har den nya istrenden slagit ner i Stockholm.

pureice3_fotograf_robert_westerbom

– Isen är inte längre ett nödvändigt ont utan en ingrediens som kan lyfta en cocktail till nya höjder. Den smaksatta isen gör så att drinken behåller sin smak, eller till och med ändrar karaktär vartefter isen smälter, säger Sandra Godvik, barchef på Stockholmsklubben PURE som är först i landet med det nya konceptet.

pureice2_fotograf_robert_westerbom

Det finns exempel på is av rökt vatten, is gjord på kokosvatten och ananas samt isstavar av vattenmelon. Sandra Godvik berättar att PURE har valt att lägga ribban högt när man i slutet av augusti öppnar upp sina portar efter en omfattande renovering och ombyggnad. Klubben ska hålla världsklass när det gäller cocktails, och den smaksatta isen skapar helt nya möjligheter.

– Vi kommer att frysa in allt från juicer och puréer till bär, frukter och ätbara blommor. Det är bara fantasin som sätter gränsen för vad man kan göra med is, säger hon.

Om PURE Nightclub
PURE huserar i en av Stockholms mest anrika nattklubbslokaler som tidigare varit hem åt klubbar som Alexandras, Penny Lane,  Vertigo och Residence.  Hösten 2014 öppnar PURE efter en omfattande renovering och ombyggnad med målet att vara en nattklubb och cocktailbar i världsklass. Premiären sker den 29 augusti.

/ Dan Hvitman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *