Öl

Årets ölhändelse i Helsingborg

Dan Hvitman

Helsingborgs Bryggeri firar 3 år

helsingborgskapsyl

Öl, mat och livemusik – när Helsingborgs Bryggeri firar 3 år blir det stort kalas med allt det goda från nordvästra Skåne. Den färgsprakande festen går av stapeln 17 maj.

Det väl tilltagna bryggeriområdet kommer att fyllas av tält och bardiskar med något för alla smaker. För den matintresserade blir det särskilt kul, med en stor, lokal matmarknad. På scen kommer det att bli underhållning hela dagen, och man kan bland annat lyssna till åtta liveband från regionen.

En jubileumsöl med smak av ingefära kommer att finnas till försäljning, men även bryggeriets andra ölsorter serveras. Bland dem finns en ny, mörk lager med smak av sött bröd, choklad och citrus.

Det är fritt inträde, och för den som vill finns ölbiljetter och ölglas att handla tillsammans med street food och det goda från mathandlarna.

Styrelseordförande Hans Nelson säger så här om bryggeriet:

Helsingborgs_stout_mollberg

”Vi visste från början att vi ville brygga med stort hjärta, och vara en del av nordvästra Skåne. Vi har utvecklat flera nya öl under åren som gått, och är nu uppe i totalt 16 smaker – ofta med regional anknytning. Vi har exempelvis vår kaffestout med smak av Mollbergs Blandning och vår lakritsöl som vi tagit fram i samarbete med Ramlösa Lakritsfabrik.”

Helsingborgs_lakrits

Evenemangsinfo:
Datum: 17 Maj
Tid: 11.00 – 17.00
Plats: Cindersgatan 4, Helsingborg Ingång från Bredgatan
Buss linje 1 till hållplats Rönnowska skolan

Om Helsingborgs Bryggeri

Helsingborgs Bryggeri har en lång historia. Och samtidigt en väldigt kort. Mellan den tidiga starten 1850 och det oväntade uppköpet av Pripps på 1960-talet, så har det nordskånska ölbryggeriet hunnit med att vara både hovleverantör och guldmedaljvinnare på industri- och konstutställningen. Pripps lade ner verksamheten 1975, och sedan stod Helsingborg utan bryggeri under nästan 40 år.

Men sedan hände något. År 2010 tyckte två passionerade ölälskare att det var dags för nordvästra Skåne att få ett eget bryggeri igen. Sagt och gjort – Helsingborgs Bryggeri såg åter igen dagens ljus, och en ny era började. Sedan dess har man tagit fram 16 olika ölsorter och 2011 blev Helsingborgs Lager ”Sveriges bästa ljusa lager” på Gothenburg Beer Festival.

På öppningsfesten kom ett par hundra personer, och på 1-års-jubileet nästan 3000. När man firade 2 år hade man fler än 8000 besökare på evenemanget.

Detta är något som inte får missas om man är i Helsingborg det aktuella datumet!

Glad Påsk!

Dan Hvitman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *