Öl

Westbrook Citrus Ninja Exchange

Dan Hvitman

Den första kollaborationen mellan Westbrook Brewing co och The Charleston Beer Exchange.
2011 släpptes den första, fast endast på fat. under 2012 kom den på flaska i en något förändrad bryggning, med en något enklare maltsammansättning och en blandning mellan Amerikansk och Nya Zeeländsk humle och grapefrukt. Till skillnad mot den första brygden som då endast var bryggd med Cascadehumle och grapefrukt.

Westbrook Brewing co är ett innovativt bryggeri som gärna laborerar för att skapa intressanta öler. Så här beskriver dem sig själva.
– Vårt uppdrag är att göra de mest intressanta, drickbara, och i allmänhet så häftigt öl som möjligt. Vi älskar att experimentera med olika ingredienser och bryggtekniker, och vi hoppas att du får lika roligt att dricka vårt öl som vi tycker det är.

cne3

IMG_0651

Häller upp en trevligt apelsinfärgad dubbel IPA på 9%, som buteljerats 19 juli 2012. Vilken direkt levererar en fantastisk doft av grapefrukt och maltig sötlakrits. Skummet är kompakt och trevligt gräddvitt och bygger högt i glaset medan jag häller. Utseendet och doften gör mig väldigt nyfiken på smaken.

IMG_0642

Beskan är direkt påtaglig, vilket kanske inte är konstigt med tanke på att den håller 80 IBU. Tropisk frukt och massor av grapecest tar över när man har vant sig vid beskan, och ger en fantastisk njutning av denna komplexa DIPA. Blir glatt påmind att det inte bara är en 33cl flaska utan 65cl :).

cne4

Färg: Klart apelsinorange med gräddvitt tätt skum.

Doft: Exotiskt fruktig med massor av grapefrukt och lakrits. Brödig maltighet med ett friskt avslut.

Smak: Direkt påtaglig beska som övergår i en balanserad fruktig citrusstinn bomb. Grapefrukten fullkomligt anfaller hela munnen på ett behagligt sätt. När grapetonen lägger sig något gör den exotiska frukten sig påmind. Att den håller 9% är inget som man känner. Tydlig sötlakritston i den långa eftersmaken.

Mitt betyg: 9/10 Får ni tag på en, håll hårt om den isåfall och låt ingen annan ta den ifrån dig!

Pris på systembolaget: Tyvärr finns den inte på Systembolaget, däremot dessa

Cheers and Beers!

/ Dan Hvitman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *