Öl

Endless vacation, I´m curious!

Dan Hvitman

Man kan inget annat än att älska 13-åriga Tindra Jonsdotters etiketter!

endlessvacation1

Hon gör helt klart de tuffaste öletiketterna i Sverige just nu, och ni håller säkert med mig?!
Dödskallen som håller den färgglada blomman, är etiketten för Bryggmästaren Mattias Hammenlind lyckade bryggd, ”Endless Vacation Pale Ale”. Dödskallen och namnet på alen har inspirerats av Ramones och deras låt med samma namn. En Frisk och smakrik Pale Ale bomb som levererar allt. Precis som han själv beskriver den så blommar den av citrus, exotisk frukt och en mystisk bränd karamellkaraktär, som förmodligen skall gestalta sommarkänslan med härlig grillning och schysst punkmusik i bakgrunden.

endlessvacation4

Lättdrucken men absolut inte blaskig. Den har faktiskt allt och det är inte bara jag som gillar den skarpt. Den fick Guld på Stockholm Beer & Whisky Festival 2013, som bästa öl i kategori C2: ”Vardagsale i modern stil”, följt av Mazarin från Omnipollo som fick Silver och Reparationsbajer från To Øl på Bronsplats.

Kan inte släppa att det faktiskt är en liten flicka som sitter och tecknar de mest fantastiska saker som pryder flaskorna. Samtidigt är det grymt häftigt att man fick designpris i the international beer challenge i slutet av 2013.
Vem är den här lilla tjejen? Jo, det är dottern till Jon Eliason som har varit med och tagit fram design och layout.
Lyfter på hatten och bugar för denna geniala idé, är grymt imponerad. Det gör att man med lätt otålighet väntar på att en ny öl skall dyka upp.

endlessvacation3

Så här beskriver dem själva sin Ale.
CAP ”Endelss Vacation”
Craft Beer, Fresh, Crisp, Lemon, Heat, Grapefruit, Elderberry, Barbecue or Festival, Endless Vacation, Flower, Alive, Lollapalooza, Thirst, Exotic, Caramalty, Hopified with: Warrior, Centennial, Cascade & Chinook. Always Curious, Ever Humble.”

Hur tycker jag att den doftar och smakar då?

endlessvacation2

 

Färg: Ljust bärnsgensfärga, med ett trevligt vitt skum so

 

Doft: Fruktig med blommiga inslag, grapefrukt och lätt brödig

 

Smak: En distinkt citruston i början som övergår till exotiska mangotoner, en lätt bränd karamellaktig ton med ett nödigt avslut. Helt grymt god. Lättdrucken, vilket blir underbart till den just nu efterlängtade sommaren.

 

Mitt betyg: 9/10, med stark köprekommendation. Ett måste i kylen till sommaren.

 

Pris på systembolaget: Art nr: 89260 Pris: 24,20 kr (endast på beställningssortimentet).

 

Längtar redan till en ändlös semester!

/ Dan Hvitman

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *