Dessertakuten, så här på nyårsafton.

Dan Hvitman

Tänkte att skulle ge er ett sista inlägg innan klockan klämtar för 2014!

En snabb och god dessert för er som inte redan är klara med vad ni skall bjuda på ikväll.
Enkelt, snabbt och lätt brukar oftast bli bäst.

Kvällens bästa dessert blir utan tvekan ”Björnbär med vanlijyoghurtkräm och havreflarn”

bjornbar med yoghurtkram

Receptet är baserat för 6 personer.

1 dl havregryn
1,5 dl ljus sirap
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl turkisk yoghurt ”Naturell”
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk mörk rom
200 gram björnbär

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg sedan ett bakplatspapper på en plåt och olja in det lätt.
Strö ut havregrynen på plåten och ringa ca 1,2 dl sirap över grynen. Grädda i 5-7min, tills det har fått en gyllengul färg.

havreflarn

2. Låt flarnen svalna och skär ut 6 bitar, och smula resten av grynen.

3. Vispa grädde luftig, blanda det sedan med yoghurten. Smaksätt med vaniljsockret resten av sirapen och romen. Innan serveringen blandar ni i lite smulet från flarnen.

4. Vid servering / upplägget skall det varvas i ett glas eller någon trevlig genomskinlig skål. Så varva björnbär och yoghurtkrämen om vartannat och toppa med havreflarnet.

Självklart kan björnbären med fördel bytas ut mot hallon eller varför inte mango.

Gott Nytt År från mig!

Vi ses igen 2014

/ Dan Hvitman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *