Jack Black
kraftpate

Livsstil

Maries kräftpaté med gravlaxsås à la Marie

För 20 personer.

Jättegod bufférätt som passar ihop med potatissallad med Bjärevinägrett (ett recept som också finns på matklubben). Utmärkt maträtt till studentbuffén, pingst, påsk, midsommar eller nyårs buffén.

Gör så här

Sätt ugnen på 110 grader.

Lägg crabsticken, kräftstjärtarna och äggen i en matberedare och mixa tilll en smet.

Lägg i övriga ingredienser och kör åter till en jämn smet. Smörj två formar á 1½ l och fyll dem till hälften med smeten.

Blanda ingredienserna till fyllningen och fördela hälften i vardera form. Fyll på med resten av smeten. Grädda båda formarna samtidigt i ugnen i 1 timme och 10 minuter.
Låt stelna i kylskåp.

Garnera patén med ruccolasallad, extra kräftstjärtar, dillkvistar och lime.

Gravlaxsås:
Blanda senapssorterna, sockret och vinägern. Tillsätt oljan under omrörning.
Smaksätt såsen med dillen och konjaken.
Rör ner créme fraichen och smaka av med salt och peppar.

Tips!
Servera kräftpatén med dillkokt nypotatis eller potatissallad (gärna potatissallad med Bjärevinägrett) ett recept som också finns på matklubben samt en god grönsallad.

Ingredienser

Crabsticks, Kräftstjärtar, Ägg, Vispgrädde, Potatismjöl, Citronsaft, Aromat, Torr vermouth, Matlagningsvin, Dill, Senap, Kräftstjärtar, Dill, Kräftstjärtar, Dill, Lime, Söt senap, Ljus fransk senap, socker, Vinäger, Olja, Dill, Konjak, Créme fraiche, Salt, Peppar

Receptet kommer från Matklubben.se

Dela


Jack Black