SELF
petertatkay

Film & Spel

Lär känna Moores nya musikskribent

Peter Ratkay

Torsdagskvällen vankas här i Uppsala och man känner hur helgvibbarna sakta kommer krypandes. Klart vi behöver lite fräsch musik för att komma igång! Men först och främst en kortare introduktion om vem jag är.

Mitt namn är Peter Ratkay. Jag är 21 år och kommer ifrån Uppsala. Jag har alltid haft stort intresse för musik då jag kommer från en musikalisk familj. Allt från min far som var jazzmusiker, min mor som sjunger i kör och spelat olika instrument hela sitt liv till bror som är trumpet spelare. På kvällar och helger jobbar jag ute som DJ för flera olika nattklubbar/barer här i stan (Uppsala) och har blivit uppskattad på väldigt kort tid för den typ av musik jag spelar. På dagarna jobbar jag som IT-administratör för ett större IT-resebolag.  Jag har även flera större musikprojekt på gång en mer om det senare!

Jag kommer varje torsdag göra ett musikinlägg för Moore Magazine om den hetaste musiken just nu. Ni kommer bland annat kunna läsa intervjuer med sköna house-artister och DJ’s härifrån Sverige och hur de tagit sig dit där de är idag. Så gillar ni ny fräsch musik (som man kan få chansen att lyssna på innan det blir sönderspelad ute eller på radion), sköna och intressanta intervjuer plus vill ha koll på vad som händer inom House-världen.. Då har ni kommit till rätt ställe!

Men nu back to business!

First song: Sebastian Ingrosso & Tommy Trash – Reload

Release : 21-09-12

En perfekt mix av hårdare house och skön melodi på samma gång.

Vår kända svenska artist Sebastian Ingrosso har teamat ihop sig men en av housevärldens tyngre och smutsigare DJ’s/Producenter – Ja ni hör själva på namnet: Tommy Trash. Har ni varit på/i Summerburst, Visby eller Tomorrowland har ni säkert hört denna sköna melodi!

Äntligen är det dags för offentlig release och ni kommer säkerligen höra denna spelas snart på en nattklubb nära er.

Song number two: Calvin Harris feat. Florence Welch – Sweet Nothing Release: 14-10-12

Wow wow wow!.. Calvin Harris har gjort det igen! Tillsammans med Florence Welch (Känd från Florence and the Machine) har han skapat en helt grym klubblåt. En välkomponerad melodi, skön kick och bas plus Florence röst. Jag finner knappt ord, bättre kan det inte bli!

En garanterad hit för 2012’s sista kvartal. Jag kan tänka mig att denna kommer spelas på radion så mycket tills man nästan spyr på den… Men frågan är om den går att tröttna på?!

Song number three: Housequake Feat. Terri B – Beyond Tomorrow Released: 10-09-12

Nederländska Rogier van Bueren och Erick Eerdhuijzen har slagit samman studiotimmarna och gjort denna fantastiska låt. Antagligen så är det inte många som vet vilka dessa grabbar är men de har varit med i gemet ända sedan 90-talet och har länge varit topp-rankade bland Nederländska DJ’.

En låt som blandar en otrolig euforisk melodi och acapella med ett tyngre dropp som man verkligen kan dansa in hösten med! Big up!

Song number four: Swedish House Mafia – Don’t you worry child Released : 14-09-12

Knappt en vecka gammal och snart fem miljoner views på sin officiella kanal på youtube har vi SHM’s nya superhit! En låt som grabbarna har arbetat på ett längre tag men inte vetat hur de ska fullända förrens nu.

Ett bättre släpp som kommer fungera perfekt på förfest så väll som ute på nattklubben! En redig slowclap helt enkelt för SHM.

Last but lost least song number five: Nause – Hungry Hearts Released: 28-08-12

Först kom fantastiska This is what i’m made of och därefter Mellow. Äntligen har Nause hittat en härlig acapella att sätta på deras Mellow låt som nu har transformerats till Hungry Hearts.

Ett garanterat ess i rockärmen på förfester och för DJ’n som vill få dansgolvet att skaka! Word up till Leonard Scheja och Jacob Criborn!

PS: Visste du att Leonard är lillebror till Rebecca från ”Rebecca och Fiona”?

Jag tackar för mig denna torsdag  och hoppas att vi ses nästa vecka!


Celsius Sverige