Circle K lanserar en ny korvmeny med smak av Asien. Det är en asiatisk kryddstark korv med smak av ingefära, koriander, citrongräs och lime, omsluten av ett salladsblad och toppad med coleslaw.
I mitten av 90-talet började de sälja korv och idag serverar de långt öbet tio miljoner korvar om året. För att fira in sommaren och den kommande grillsäsongen har Circle K bett sin samarbetspartner Svenska Kocklandslaget om de bästa tipsen för en lyckad grillning.
Kocklandslagets sex grilltips lyder…
- Välj en grill där du kan reglera värmen och som har ett spjäll man kan stänga och öppna.
- Var inte rädd för locket. Blir grillen för varm kan du lägga på det en stund så lugnar sig glöden och ger en behagligare temperatur. Reglera även värmen med spjälen i botten.
- Efter du tänd grillen ska du helst vänta minst 30 min till briketterna är ljusgrå och riktigt varma. Ett test man kan göra är att föra handen över glöden och då ska man inte kunna hålla kvar handen mer än någon sekund. Då vet man att det är dags att grilla och aldrig innan dess.
- Lägg inte för mycket saker på grillen. Det är lätt att glöden kvävs då.
- Efter du grillat klart, stäng spjället i botten och sätt på locket. Då kvävs glöden och du kan använda dina briketter även nästa gång du grillar.
- Om du vill få en jämn och snygg yta, samt riskera att korven inte spricker kan du skära snitt över korven. 5-6 snitt per sida och sen grillas korven direkt på grillen ca 3 min per sida.