För 10 år sedan fanns det en 23 år gammal man vid namn Johan som bodde på den danska ön Bornholm. Hans mamma ville att han skulle skapa något från sitt hjärta och inte bara för att tjäna pengar. Johan älskade lakrits och visste att det fanns en helt ny njutbar värld bakom lakritsroten. Han drömde om att tillverka lyxig lakrits och att själv stå och röra runt i grytan och låta folk få smaka på det han tagit fram.
Ganska snart förstod han varför ingen annan hade försökt. Han och hans flickvän Sarah lånade hans mammas kök och efter att ha gjort research började de experimentera. Det var inte det lättaste att få till smaken och dessutom var man tvungen att skrubba i upp till sex timmar för att få köket rent. Allt runt företaget var klart och det började närma sig turistsäsong på Bornholm, men lakritsen var inte redo.
Efter ett tag kändes allt hopplöst och han började istället att göra vanligt godis. Mitt i allt kom hans bror in i köket och frågade hur det gick och om han verkligen skulle ge upp och det var där allt vände. Som en skänk från ovan kom de i kontakt med Tage som jobbat med lakrits sen tidigare och hans kompis Wolf som var mästare på matlagningstekniken.
Tillsammans skapade de en succé. Efter att Johan lärt sig tekniken jobbade han fyra långa dagar i rad och när man sedan öppnade butiken på Glastorvet i Svaneke den 7 juli 2007 sålde man slut efter bara två och en halv timme. De följande dagarna blev tuffa och grytan gick varm 18-19 timmar per dag för att lyckas fylla upp hyllorna i affären som alltid gapade tomma vid dagens slut.
Johan och Sarah hade verkligen lyckats och vid sommarens slut märktes det både på banken och genom folk som kontaktade dem och ville sälja deras gourmet lakrits. Johan var helt slut, men efter att ha sovit i två dagar hade han bestämt sig för att expandera. Idag säljs Lakrids by Johan Bülow världen över och förekommer i ett flertal smaker.