shavedblls

Grooming

Hälften av Sveriges män rakar pungen

Redaktionen

Rakad i ansiktet, len i grenen men med naturligt håriga ben. Enligt Philips groomingbarometer, är det så svenskarna helst vill se mannen. Ju yngre man är, desto mindre hår vill man se på den manliga kroppen. Resultaten visar också att kvinnor önskar sig lenare manskroppar än männen själva.

– Kroppshåret eller avsaknaden av det har blivit en del av det personliga uttrycket. Här kan man tydligt utläsa olika tendenser i olika åldrar. Ett exempel på det är att hela 75% av männen under 35 år tar bort hår från de intima kroppsdelarna. Det är inte längre en trend, det är en folkrörelse, säger Max Hellström, pressansvarig på Philips Consumer Lifestyle.

Det är långt ifrån bara skäggväxten som ryker när männen tar fram rakapparaten. Att ta bort kroppshår är en vanlig aktivitet bland svenska män och inkluderar kroppsdelar från topp till tå. Över hälften av männen, totalt sett, rakar eller trimmar de intima kroppsdelarna (52%), var tredje man (34%) tar bort hår under armarna och en av fem män tar bort håret på bröstet.

–Det handlar inte om att vara helt slätrakad eller buskig, för med dagens verktyg kan mannen (eller kvinnan) själv bestämma hur mycket eller lite hår som ska tas bort från de olika kroppsdelarna, säger Max Hellström.

Din pung kommer tacka dig!