SELF
Celsius Sverige
sex

Humor

Hade sex för sällan – döms till skadestånd

Tänk dig att du är lite trött på din flickvän. Hon gnäller, surar och är allmänt jobbig. (Har du tjej så känner du igen dig, ljug inte). Självklart kan dessa faktorer göra att du inte känner suget på att ligga med henne. Men det kan bli dyrt.

Fråga bara den stackars 51-åriga mannen från Frankrike som har dömts att betala drygt 90.000 kronor till sin ex-fru, med anledningen av att han hade för lite sex med henne då de var gifta. Detta är helt sant.

För två år sedan lämnade den nu 47-åriga kvinnan in en ansökan om skilsmässa där hon skyllde beslutet på mannens ovilja att bjuda till i sovrummet.

En domare i Nice, i södra Frankrike, godkände skilsmässan och fastslog att mannen var ensamt skyldig till uppbrottet, men kvinnan nöjde sig inte där (Återigen en igenkänningsfaktor: tjejer blir aldrig nöjda). Istället stämde hon sin ex-man på 10.000 euro (drygt 90.000 kronor) med motiveringen ”brist på sex under 21 års äktenskap”.

Den 51-årige mannen försvarade sig med att ”trötthet och hälsoproblem” hindrat honom från att vara mer intresserad av relationen i sängen. Men högsta domstolen i Aix-en-Provence tog kvinnans parti och utifrån paragraf 215 i den franska civilrätten meddelade man:

”En sexuell relation mellan man och hustru är ett uttryck för den kärlek de har för varandra, och i det här fallet saknades det.”

”Genom att gifta sig är man överens om att dela sina liv och det här innebär utan tvekan att man kommer att ha sex med varandra.”

Så JA, mannen åkte på att betala ut pengar för att ha satt på sin brud för sällan. Inga konstigheter.


SELF