cdon

Makt & Pengar

Giganterna stärker sina band

Redaktionen

Den ledande nordiska e-handelskoncernen CDON Group stärker sin relation med Tradedoubler. Studier visar att folk i Skandinavien shoppar på e-handelssajter i Storbritannien och USA.

London, 7 juni 2012 – Tradedoubler, verksamt med teknik och tjänster för prestationsbaserad marknadsföring, och den ledande e-handelskoncernen CDON Group, har utökat sin relation med ett exklusivt avtal för de nordiska samarbetspartnerna Nelly, Heppo, Gymgrossisten, CDON, Room21 och Lekmer. Avtalet tecknas vid ett tillfälle då en växande efterfrågan på online-shopping i regionen driver många kunder till utländska e-handelssajter¹, särskilt dem i USA, Storbritannien och Tyskland.

Det nya partnerskapet bygger på ett framgångsrikt samarbete som påbörjades år 2000. CDON Group är den ledande e-handelsaktören i Norden, och säljer underhållning, mode, fritidsartiklar och sportkläder samt utrustning till hemmet och trädgården till ett brett utbud av kunder över hela Norden. Koncernen har ambitiösa planer för nationell och internationell expansion.

Tradedoubler, grundat i Sverige och listat på NASDAQ OMX, har omfattande erfarenhet av att driva framgångsrika marknadsföringsprogramför webbpublishers över hela Europa, och är särskilt framgångsrika i Norden. Tradedoublers historik när det gäller att erbjuda attraktiva och innovativa marknadsföringslösningar  för ledande företag inom mode och underhållning, tillsammans med dess utmärkta räckvidd, gör det till en idealisk partner till CDON Group.

Studier visar att tre av tio nordiska e-handelskunder planerar att handla på nätet inom de närmaste tolv månaderna, och en av två kommer att handla från en utländsk sajt. Det gör att utmaningarna och möjligheterna som e-handelsbutikerna möter i Norden betydande.

”Vi tecknar ett nytt avtal med Tradedoubler i en spännande tid för CDON Group”, säger Tobias Lindblom, Online Marketing Director CDON Group. ”Vi är fast beslutna att fortsätta ligga i framkant av e-handeln i Norden och etablera ett starkt fotfäste på andra ställen i Europa. Tradedoublers omfattande nätverk av webbpublishers och breda räckvidd vad gäller sektorer och målgrupp, tillsammans med dess bevisade framgångsrika historik av att driva kostnadseffektiv försäljning, kommer att bli avgörande för att hjälpa oss att nå detta.”

”Vi är stolta över att ha blivit valda av CDON Group för det här nära och starka partnerskapet”, säger Leif Eliasson, market unit leader, North East, på Tradedoubler. ”Vi är stolta över att kunna erbjuda en flexibel skräddarsydd affiliatestrategi som är byggd kring behoven hos varje individuell kund och hjälper dem att nå sina affärsmål. Vi är väldigt glada över rollen som vi kan spela i att hjälpa CDON Group att expandera och växa.”


Celsius Sverige