SELF
student

Krönikor

Förväntansfulla studenter

I vissa städer har det redan hänt, och i vissa städer är det på gång. Jag talar inte uteslutande om att korta kjolar och bara ben börjar kika fram lika nyfiket som en dvärg i styltbutiken, även om det med största sannolikhet kommer vara en del av händelsen. Jag talar givetvis om studenten.

Just nu är landet fyllt av förväntansfulla och spända ungdomar som äntligen ska få sluta skolan och ”äntligen slippa helvetet”.
Det ska tydligen bli jätteroligt att få börja jobba heltid istället.
Det är inte jätteroligt så ni vet.

Framför er har ni förmodligen ett fruktansvärt tråkigt, monotont och underbetalt arbete som gör att ni kommer tappa livsglädjen. Problemen ni hade i skolan kommer kännas som himmelriket gentemot vuxenlivets alla måsten.

Låt mig förklara
Ni kan inte ta sovmorgon när ni känner för det med anledningen ”det är jag värd”, för du är inte värd det. Jobbet måste tyvärr skötas ordentligt. Jag vet, det är orättvist.

Inga spontana halvdagar då ni skippar matte C-lektionen (matte A ifall ni går på särskola) och går till stan och fikar, och inga sport -och sommarlov. Däremot kan jag glädja er med att ni har hela 5 fantastiska veckor semester varje år. Förmodligen kommer det regna dessa 5 veckor, men ändå.

Så när ni väl står där på era lastbilsflak och skriker hur bra ni är som tagit studenten, tänk då på att det kan vara en av era bästa dagar i livet eftersom allt bara blir värre för er sen. Eller ja, hälften av er kommer inte minnas nåt ändå eftersom ni kommer vara upptagna med att spy ner er själva i en buske och lova varandra att ni ”aldrig mer ska dricka”. Ah men tjena!

Grattis till studenten och välkommen till livet typ!

 • Josefin

  Men GUD vad du är negativ! Låt oss roa oss medan vi kan!

 • Petter Axell

  kör bara

 • Andreas Berglind

  hahhaahahahhah

 • hatar josefin

  jossan, läs med en nypa salt. 2, det han skriver är mer eller mindre sanningen. 3, så sug kuk

 • Sebastian Bang

  Kung Petter gör det igen!