En klassisk Morakniv, med sitt röda spolformade skaft, används bland annat av Emil i Lönneberga för att tälja trägubbar i snickarboden efter en dag av hyss. För oss på redaktionen förknippas morakniven med friluftsliv.
Men nu släpper Morakniv en ny serie bestående av totalt fem olika modeller, utvecklade för att täcka upp alla de uppgifter en hemmakock kan behöva hantera. Samtliga knivar finns med endera rött eller svart trähandtag och säljs exklusivt i Cerveras butiker. Knivbladen görs av noga utvalt svenskt rostfritt stål som härdas och anlöps i en hemlig process. Kvalitet och design i dess bästa form helt enkelt!
Visste du att ett bra tips för att slippa tårar när du skär lök, är just att använda en vass kniv? Det gör att mindre gaser släpps ut. Nedan följer mina tre bästa tips för att slippa tårar i köket:
- Lägg löken i varmt vatten innan du skalar den, det gör att ämnet som får dina ögon att tåras förändras.
- Matolja på kniven gör att enzymerna kapslar in och du slipper tårar.
- Salta löken, det hjälper helt enkelt!
Text: Adam Weiszewski